fbpx

Hoe het is om bij EVConsult te werken.

Bij EVConsult kunnen we genoeg informatie geven over verschillende projecten die we uitvoeren, zoals een aanbestedingstraject in Rotterdam, onze drie pijlers en de kernkwaliteiten van EVConsult. Dit allemaal geeft een beeld wat wij bij EVConsult doen. Echter, deze informatie is allemaal op resultaat gericht, en laat maar een deel van de organisatie zien. Achter de mooie prestaties zit een fantastisch team. Om een indruk te geven over hoe het er aan toe gaat achter de schermen, vertelt consultant Ivo hoe het is om bij EVConsult te werken.

De eerste weken

Ruim een jaar geleden is Ivo bij EVConsult begonnen, en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een onmisbaar teamlid. Hij vertelt dat de warme uitstraling het eerste is wat hem aantrok tot EVConsult. Het is een omgeving waar iedereen naar elkaar omkijkt. Iedereen is ontzettend benaderbaar, wat zeker in het begin erg fijn is. Naast deze toegankelijkheid is ook iedereen ambitieus en hangt er een ‘hard-werken’ mentaliteit. Ook vertelt Ivo dat je “vanaf het begin af aan veel vertrouwen krijgt bij EVConsult”. Zo kreeg hij op zijn 2e dag al een grote klant toegewezen, en werd zijn expertise direct serieus genomen en op prijs gesteld.

De werkzaamheden

Ivo geeft aan dat de werkzaamheden heel gevarieerd zijn. Als je begint, word je uitgenodigd om veel verschillende projecten op te pakken en veel verschillende werkzaamheden uit te voeren, om zo de drie pijlers onder de knie te krijgen: (1) strategie & beleid, (2) aanbestedingen & inkooptrajecten en (3) proces- & projectmanagement. Zo lag de focus van Ivo aan het begin op het strategische vlak en houdt hij zich nu vooral bezig met aanbestedingen. Na verloop van tijd ontdek je wat je het leukste vindt, en mede daardoor ook waar je het beste in bent. En dat geeft ruimte voor je eigen specialisatie.

Tijd voor leuke dingen

Zoals eerder benoemd, is het team erg ambitieus en resultaat gedreven. Ondanks het harde werken, is er ook genoeg ruimte voor leuke activiteiten. Zo hangt er een informele sfeer, werk je altijd in een projectgroep en worden er regelmatig borrels georganiseerd. Ook worden er activiteiten georganiseerd. Zo is het team een keer gaan padellen, zijn ze naar de Pride geweest en hebben ze gezamenlijk een poging gedaan tot bolderen. En, ook niet geheel onbelangrijk, elk jaar gaat het team op reis. Meestal is dat een wintersportvakantie, maar dit jaar wordt er een lustrumreis georganiseerd.

Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

“We zijn goed in wat we doen”, zegt Ivo. “Dat is niet arrogant, maar we weten dat het zo is. De drijvende kracht van EVConsult is het team, en daarom is persoonlijke ontwikkeling ook essentieel.” Er wordt in EVConsult geleerd op basis van een groei piramide. De basis wordt gelegd in de projecten, maar er wordt ook eens in de zoveel tijd een interne training gegeven en externe trainingen worden aangemoedigd. Leren is erg belangrijk, en daarom helpt iedereen elkaar waar nodig. Ivo vertelt verder dat, behalve de werkzaamheden zelf, er ook vaak interne activiteiten plaatsvinden. Zo zitten sommige collega’s in een commissie, zijn anderen verantwoordelijk voor een groep werkstudenten en hebben weer anderen een managende taak.

Toekomstperspectief

Ivo: “De markt groeit, en wij groeien mee.” We hebben momenteel 25% aandeel in de markt, en met 100.000 laadpalen nu en het doel om in 2030 de 400.000 te halen hebben we de aankomende jaren nog genoeg te adviseren. We groeien als bedrijf, en daarbinnen groeit elk individu ook. Iedereen is belangrijk, ongeacht de functie. We zien onszelf als een realistische organisatie, en de realiteit is dat duurzaamheid belangrijk is en we hierin stappen moeten maken. Mede daarom heeft het bedrijf een veelbelovende toekomst.

Wil jij meebouwen aan een emissieloze toekomst? En klinkt EVConsult als een bedrijf waar jij mee uit de voeten kunt en graag zou willen werken? Bekijk dan onze vacatures, of neem contact met ons op! Wij nodigen je graag uit om een keer koffie met ons te komen drinken.

 

Achtergrond lichtgrijs