fbpx
Bedrijven staan voor een uitdaging: klanten vragen steeds vaker op oplaadpunten maar je hebt geen idee waar te beginnen. In het begin zijn er maar een paar nodig. Je komt niet wijs uit een woud aan websites over laadpunten. En de kosten zijn hoog vanwege lage volumes.

Samen met recreatieondernemers op de Veluwe bedachten we de oplossing: een grootschalige groepsaankoop! Door de samenwerking binnen marketingorganisatie “Veluwe-op-1” kon een deskundig team van EVConsult aan de slag. Geintresseerde ondernemers werden gezocht èn gevonden. 32 ondernemers – zoals vakantieparken, horeca, attracties, hotels, musea, campings en dagrecreatie – zagen het nut van een centrale aanpak. Ze hadden zelf te weinig kennis en/of tijd om laadpunten te realiseren. De groepsaankoop leidde door de schaalgrootte voor grote en kleine ondernemers tot een financieel aantrekkelijke deal.

In 4 stappen laden opschalen bij bedrijven op de Veluwe
Werkt u ook samen in een vereniging of coöperatie van bedrijven? Volg dan deze 4 stappen voor een snelle gezamenlijke uitrol van laadpunten:
Stap 1: stel een projectgroep samen die met een snelle scan de behoefte en wensen van laadinfrastructuur in kaart brengt;
Stap 2: communiceer met zo veel mogelijk ondernemers dat de groepsaankoop van start gaat, met een duidelijke deadline;
Stap 3: beschrijf de gezamenlijke voorwaarden en eisen en bespreek deze in een bijeenkomst met de ondernemers;
Stap 4: beoordeel binnengekomen offertes met de projectgroep en stel de aannemer met de ondernemers in verbinding;

Het is altijd een goed idee om ook in de implementatiefase betrokken te blijven. Zo kunnen vragen centraal worden opgepakt bij de opstart van het contract en aanleg van de eerste laadpunten.

Niet alleen de bedrijven op de Veluwe werden zo ontzorgd; ook vanuit deelnemende aannemers en laadexploitanten was veel enthousiasme. Zij hoefden niet alle ondernemers los te benaderen en konden voor een groot contract ineens een aanbieding doen. De eerste laadpaal werd eind januari 2020 in gebruik genomen. 

Deze aanpak is ook voor overheden interessant die semi-publiek laden in hun gemeente of provincie willen stimuleren.