fbpx
Gemeente Amsterdam is ervan overtuigd dat elektrische voertuigen die zowel energie afnemen van het elektriciteitsnet als energie terugleveren aan het elektriciteitsnet, een oplossing vormen voor het balanceren van de groeiende vraag naar duurzame elektriciteit. Door V2G hoeft het elektriciteitsnetwerk niet verzwaard te worden en daarom heeft Gemeente Amsterdam besloten om de volgende stap richting V2G toepassingen in de regio te ondernemen.

EVConsult heeft een Letter of Intent opgesteld die overeenkomt met de wensen en eisen van de gemeente Amsterdam en de marktpartijen. Dit document drukt de intentie van alle betrokkenen uit om projecten gerelateerd aan V2G uit te voeren in de regio van Amsterdam. Op deze manier kon de rol van Amsterdam als ‘living lab’ voor EV ontwikkelingen bevestigd worden. In totaal ondertekenden 11 partijen de Letter of Intent, waaronder Mitsubishi, Nissan, Liander en ElaadNL.

De samenwerking tussen EVConsult en Gemeente Amsterdam heeft direct geleid tot een toegekende financieringsaanvraag onder de klimaatenvelop voor een V2G laadplein in de Johan Cruijff ArenA van 20 V2G laadpalen.

EVS32 V2X  Amsterdam