fbpx
Als EVConsult willen wij versnellen naar een emissievrije wereld door overheden en het bedrijfsleven te helpen in energie infrastructuur voor zero emissie vervoer. Samen met Innovate UK, UK Power Networks en Everoze ontwikkelde EVConsult www.V2G-hub.com, een online platform dat V2G-activiteiten van over de hele wereld samenbrengt. De website is onlangs bijgewerkt en geeft inzicht in de snelle ontwikkelingen binnen deze branche. In de video kunt u zien welke informatie beschikbaar is op V2G-hub en hoe u hier gebruik van kunt maken.

V2G is een relatief nieuwe technologie die bidirectionele energieoverdracht van en naar plug-in elektrische voertuigen mogelijk maakt. Stroom uit de batterijen van elektrische voertuigen kan worden (terug) geleverd aan een huis, een kantoorgebouw, een straat of het nationale elektriciteitsnet, ter ondersteuning van een toekomst van slimme netwerken en gedecentraliseerde productie van hernieuwbare energie. Dit onderscheidt zich van ‘eenvoudig’ opladen in één richting en ‘V1G’ of ‘slim’ laden doordat de snelheid en het tijdstip van opladen kunnen worden gevarieerd.

Het startpunt voor de V2G-hub was het in kaart brengen van V2G-projecten wereldwijd. Ons criterium voor projecten was de fysieke inzet van V2G-technologie voor specifiek gebruik. Dit sloot experimenteel onderzoek en beperkte technologie demonstratie uit.

Op de insights pagina is informatie te vinden over de verschillende V2G-projecten van over de hele wereld en er kan gefilterd worden op de partners en diensten. De website biedt ook rapporten die waardevolle inzichten geven in de technologie, de business en het beleid voor V2G.

Benieuwd? Bekijk de vernieuwde website en de video hieronder!

For English: https://www.evconsult.nl/en/v2g-hub-online-platform-that-brings-together-v2g-activity-from-around-the-world/