fbpx
EVConsult werkt in Noord-Brabant en Limburg aan de strategische uitrol van ca. 8000 laadpunten in 65 gemeenten. In opdracht van Vattenfall verzorgt EVConsult de prognose en plankaarten om de toekomstige laadpunten op strategische locaties te plaatsen. Door middel van de speciaal voor de gemeenten ontworpen EVMaps, worden potentiële laadlocaties inzichtelijk gemaakt.

De EVMaps worden op basis van verschillende Big data bronnen voor de gemeenten geproduceerd. Het SparkCity-model dat EVConsult in samenwerking met de TU Eindhoven heeft ontwikkeld zorgt samen met de prognoses van de NAL voor een betrouwbare prognose van het aantal laadpunten in de publieke ruimte.

Samen met Vattenfall, de Provincies Noord-Brabant en Limburg, de bij de concessie aangesloten gemeenten en de netbeheerder wordt samengewerkt voor het efficiënt en proactief uitrollen van het laadnetwerk, op basis van de verwachte behoefte aan palen. Dit maakt het voor veel rijders van elektrische auto’s in de toekomst dus onnodig een aparte laadpaal aan te vragen. Ook kan zo beter rekening gehouden worden met de capaciteit van het elektriciteitsnetwerk.

De Nationale Agenda Laadinfrasttuctuur (NAL) schrijft voor dat alle Nederlandse gemeenten in 2020 een laadvisie en laadprognose moeten hebben. De wijze waarop Vattenfall en EVConsult de proactieve uitrol vormgeven zorgt ervoor dat de Brabantse en Limburgse gemeenten direct een goede stap in de richting van deze ambitie zetten.