fbpx
De regering van Mauritius is gedreven om over te stappen op alternatieve groenere transportmiddelen, met als doel om een duurzaam eiland te worden. Deze ambitie draagt bij aan de toezeggingen die zijn gedaan op COP21 in Parijs. EVConsult heeft samen met de lokale partner Ecosis Ltd. de overheid ondersteund door een roadmap te maken voor de integratie van elektrische auto’s voor 10 jaar.

EVConsults uitgebreide internationale EV-ervaring en kennis van de EV-sector heeft bijgedragen aan een uitgebreid onderzoek naar de belangrijkste aspecten voor EV adoptie en een grondige analyse van de maatschappelijke effecten van EV. Via twee missies en de samenwerking met een lokale partner is een strategie geformuleerd die past bij de lokale context van Mauritius.

Er zijn drie EV-adoptiescenario’s opgesteld voor de periode 2020-2030. Door de impact van deze groeiscenario’s op de CO2-uitstoot, het elektriciteitsnet, de handelsbalans en de import te analyseren, is een weloverwogen keuze gemaakt om de EV-overgang zorgvuldig te ondersteunen.

Mauritius is een tropisch eiland en daarmee een uniek geval. Er is daar een groot potentieel voor EV’s vanwege de kleine omvang en de grote hernieuwbare energiebronnen. Echter moet dit zorgvuldig worden beheerd om piekbelastingen op het kleine geïsoleerde elektriciteitsnet te voorkomen. De hoge elektriciteitsnet emissiefactor kan voor een verhoogde CO2-uitstoot zorgen. Het is daarom extra van belang om het aantal EV’s op Mauritius zorgvuldig te beheren.

Uiteindelijk zijn er zes strategieën voor EV-integratie voorgesteld, ieder met specifieke beleidsmaatregelen inclusief de verantwoordelijke entiteit, een tijdlijn en vereist overheidsbudget. Door de samenwerking tussen EVConsult en het Ministerie van Energy & Utilities is er een duidelijke richtlijn opgesteld voor een ambitieuze maar realistische integratie van elektrische auto’s, die aan het Parlement is voorgelegd.