fbpx

Bibi Fabius werkt inmiddels alweer 5,5 jaar bij EVConsult. Als energieke en enthousiaste senior consultant denkt ze graag buiten de kaders en streeft ze voortdurend naar duidelijke resultaten. Niet alleen in haar werk, maar ook als ze in de sportschool staat of op haar racefiets een steile berg bedwingt in Zuid-Frankrijk.

Lees gauw verder en ontdek hoe Bibi haar kernkwaliteiten inzet in haar werk, waarom een project in Libanon tot nu toe haar favoriete project is en waarom ze ervoor koos om juist bij EVConsult aan de slag te gaan.

Resultaatgerichtheid en eerlijkheid

Geef Bibi een klus en je kunt erop vertrouwen dat het voor elkaar komt. Resultaatgerichtheid is dus een van de kernkwaliteiten die ze in de ruim 5 jaar bij EVConsult en haar eerdere werk ontwikkeld heeft.

Bibi vertelt: “Mijn resultaatgerichtheid is fijn, maar ik heb de afgelopen jaren wel geleerd om veel af te stemmen met klanten”, vertelt Bibi. “Dat begint natuurlijk bij de start van een project, maar het is nog belangrijker om gaandeweg te kijken of de doelen die bij de start geformuleerd zijn nog steeds overeind staan. Het komt dan ook wel eens voor dat we de doelen bijstellen en daardoor tot een beter resultaat komen.”

Een andere kernkwaliteit van Bibi is haar eerlijkheid. “Dat is een zegen en een vloek”, vertelt Bibi lachend. “Ik zeg recht voor z’n raap hoe ik tegen zaken aankijk, of doelen haalbaar zijn en wat er beter kan. Dat doe ik naar collega’s en klanten. Veel mensen weten dat gelukkig te waarderen en verwachten het inmiddels ook van mij. Bij mij weet je altijd precies waar je aan toe bent. Ik vind dat belangrijk en het helpt me om tot de beste resultaten te komen.” Wel heeft ze geleerd om wat genuanceerder te zijn als de situatie daarom vraagt. “Ik merk het gelijk als iemand mijn directe communicatie niet waardeert en kan dezelfde boodschap inmiddels met meer nuance brengen.”

“Bij mij weet je altijd precies waar je aan toe bent.”

Favoriete project

Bibi heeft de afgelopen jaren al aan veel verschillende projecten gewerkt. Toch is er één project dat er met kop en schouders bovenuit steekt: het project in Libanon.Bibi vertelt: “Er is nog geen goed ov-netwerk in Beiroet. De stad wil hier in de aankomende jaren verandering in brengen, waarbij ze inzetten op duurzaam en schoon busvervoer. In voorbereiding hierop heeft EVConsult, samen met de stad, de lokale netbeheerder en lokale adviseurs, geïnventariseerd welke duurzame vervoersopties haalbaar zijn voor Beiroet. We moesten rekening houden met zaken als een onbetrouwbaar elektriciteitsnet, waardoor de elektriciteit kan uitvallen op momenten dat bussen geladen moeten worden. Dit maakt het een uitdagend project.”

Maar ‘Beiroet’ was niet alleen inhoudelijk complex. “Bij internationale projecten is er extra aandacht nodig voor de communicatie en cultuurverschillen”, vertelt Bibi. “Extra checks en validaties zijn dan hard nodig. Gelukkig was er echt een klik met de mensen met wie we samenwerkten en zijn we erin geslaagd goede communicatie tot stand te brengen. Zo konden we samen tot een mooi advies komen om het openbaar vervoer in Beiroet op een duurzame manier op te starten.”

Werk-privébalans

Over de werk-privébalans bij EVConsult is Bibi zeer te spreken. “Natuurlijk werk ik weleens een avond door, maar die flexibiliteit ervaar ik ook andersom. Zo ben ik nu met een klushuis bezig, samen met mijn vriendin. Je moet overdag dan soms even met de aannemer overleggen en dat kan gewoon bij EVConsult. Het is fijn om deze flexibiliteit en het vertrouwen te krijgen van mijn werkgever.”

“Het werk dat ik doe levert concrete resultaten op.”

Waarom heeft Bibi er juist voor gekozen om bij EVConsult aan de slag te gaan? “Omdat ik met trots wil kunnen vertellen wat ik doe. Het werk dat ik doe, levert concrete resultaten op en met mijn bijdrage kunnen mensen zorgeloos de overstap maken naar elektrisch rijden.”

Wel merkt Bibi dat er nog behoorlijk wat te doen is. “Als ik bijvoorbeeld op een verjaardag sta, merk ik dat nog lang niet iedereen overtuigd is van de positieve effecten van elektrisch vervoer. Dan steek ik, direct als ik ben, van wal over hoe het echt zit in de hoop vragen en onzekerheden weg te nemen en mensen daardoor positiever naar elektrisch vervoer te laten kijken.”

Werken bij EVConsult