fbpx

Zeg ‘duurzaamheid en innovatie’ en je zegt Michiel Aldenkamp. Deze medior consultant rondde een Bachelor Natuurwetenschappen en Innovatiemanagement af en deed de wetenschappelijke stage voor zijn Master in Energy Science bij EVConsult. Dat beviel hem zo goed dat hij na zijn stage besloot te blijven. Inmiddels werkt hij alweer 2,5 jaar bij EVConsult.

Lees gauw verder en ontdek waarom Michiel zo op zijn plek is bij EVConsult.

Analytisch en communicatief sterk

Consultants bij EVConsult werken vaak aan langdurige en complexe trajecten. Voor Michiel is dat geen probleem, dankzij zijn uitstekende analytisch vermogen. Michiel: “Mijn analytisch denkvermogen stelt me in staat om bij complexe systemen het grotere geheel te zien en op basis daarvan naar een goed resultaat toe te werken voor de klant.”

Als voorbeeld noemt hij de laadvisie voor Amsterdam voor 2030. “EVConsult heeft op basis van data verschillende prognoses gemaakt voor de publieke laadinfrastructuur. Daarbij is de methodiek heel belangrijk: je start simpel met verschillende aannames en een kleinere set data. Maar naarmate de stroom van data toeneemt, optimaliseer je de methodiek zodat de datasets kunnen worden vertaald naar oplossingen voor de klant om de laadinfrastructuur uit te breiden en te optimaliseren.”

Daarnaast is Michiel communicatief sterk. “Ik ben een teamplayer en dan zijn communicatieve skills belangrijk. Hier pluk ik intern en extern de vruchten van. Ik deel regelmatig hoever ik ben in een project of proces, waar ik hulp bij nodig heb en sta open voor ideeën van anderen om het resultaat te verbeteren.”

Veren in Amsterdam

Michiels meest gedenkwaardige project zijn de veren in Amsterdam. “Bij elektrificatie denken mensen vaak aan vervoer over de weg, maar de vaartuigen zijn eveneens interessant. Zeker in een stad als Amsterdam waar de luchtkwaliteit onder druk staat. Er kwam veel kijken bij de voorbereiding van de aanbesteding voor de ponden in Amsterdam en ik heb mijn analytisch brein kunnen breken over de technische haalbaarheid en de business case.”

Ook het eerste kerstdiner bij EVConsult is Michiel bijgebleven. “Een ongelooflijk goede sfeer, lekker eten, goede gesprekken en daarna nog stappen met collega’s tot in de late uurtjes.”

“Bij elektrificatie denken mensen vaak aan vervoer over de weg, maar de vaartuigen zijn eveneens interessant.”

Geen wantrouwen, maar vertrouwen

Wat Michiel prettig vindt aan de sfeer bij EVConsult is dat vertrouwen het uitgangspunt is. “Vanuit die basis krijg je vrijheid en verantwoordelijkheid om je werk te doen. Voor mij werkt dat erg prettig en op die manier haal ik het beste in mezelf naar boven om goede resultaten te boeken.”

De vrijheid die hij krijgt van EVConsult kan echter ook een keerzijde hebben, meent Michiel. “Het is zeker in het begin van je loopbaan verleidelijk om overal ja op te zeggen, maar ook hier heb je het zelf in de hand om aan de bel te trekken wanneer je merkt dat de workload te hoog is.” Zelf heeft hij ook zo’n moment gehad. “Ik heb het aangeven en dan merk je dat het team voor je klaarstaat om je te helpen. Erg fijn!”

Diversiteit van klanten en opdrachten

Waarom heeft Michiel juist voor EVConsult gekozen als eerste werkgever? Daar hoeft hij niet lang over na te denken: de diversiteit van klanten en opdrachten. “Je werkt vaak aan meerdere opdrachten tegelijk en voor verschillende opdrachtgevers in de publieke en private sector. Die combinatie maakt elke week boeiend en leerzaam”, vertelt Michiel enthousiast.

Maar ook kan hij bij EVConsult zijn passies voor innovatie en duurzaamheid kwijt. “Duurzaamheid is voor mij een standaard voorwaarde om aan de slag te gaan bij een bedrijf. Het moet duurzaam zijn, anders zou ik niet eens bij EVConsult gesolliciteerd hebben.”

Werken bij EVConsult