fbpx
Enpuls is voor netbeheerder Enexis op zoek naar een antwoord op de vraag hoe het laden van elektrische auto’s in Nederlandse gemeenten vormgegeven gaat worden in de komende jaren. De netbeheerder wil graag inzicht krijgen in de spreiding van elektrisch vervoer en de manier waarop gemeenten de publieke laadvraag gaat invullen.

In samenwerking met Over Morgen heeft EVConsult voor Enpuls de EV-Prognose Atlas ontwikkeld, waarin inzicht wordt geboden in de vraag naar openbaar (en privaat) laden in 156 Nederlandse gemeenten in het Enexis-verzorgingsgebied. De adoptie in gemeenten is gebaseerd op het SparkCity-model (een agent- based model) dat EVConsult in samenwerking met de TUe en HvA heeft ontwikkeld.

In de online EV-Prognose Atlas is de spreiding van de vraag naar openbare laadpunten voor 2020 en 2025 in kaart gebracht. Gemeenten en de netbeheerder hebben zo voor het eerst inzicht gekregen in het aantal laadpunten dat benodigd is in 2020 en 2025 en kunnen de volgende stappen zetten om een planmatige aanpak van de uitrol van openbare laadinfrastructuur vorm te geven.