Over EVConsult

EVConsult draagt met onafhankelijk onderzoek en advies bij aan de versnelling van de transitie naar een wereld van 100% elektrisch vervoer. Binnen tien jaar rijden alle bussen en taxi’s in de Europese binnensteden op elektrische energie. En onze ambities gaan nog veel verder: het liefst zien wij ook dat iedere automobilist tegen die tijd zijn of haar elektrische auto oplaadt met groene energie. Dat is niet bescheiden, maar volgens ons de enige en juiste manier om samen onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo dragen wij graag bij aan een betere en gezonde leefomgeving voor iedereen. De transitie naar elektrisch vervoer verbetert namelijk de lokale luchtkwaliteit, het klimaat en is zo een belangrijke schakel in de wereldwijde energietransitie.

EVConsult concentreert zich op de verdere ontwikkeling van duurzame mobiliteit door te investeren in onderzoek en innovatie. Wij werken samen met verschillende universiteiten zoals TU Delft en de Vrije Universiteit Amsterdam, om nieuwe modellen te ontwikkelen en zo de mobiliteitstransitie te versnellen. Zo blijven wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, brengen wij de juiste partijen bij elkaar en kunnen wij u als organisatie optimaal ondersteunen bij uw stappen in de wereld van duurzame mobiliteit.

Voor wie wij werken

Overheid

EVConsult helpt overheden met het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Zo hebben wij onder andere de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ondersteund bij het realiseren van aanbestedingen voor een toekomstbestendig publiek (snel)laadnetwerk. Ook evalueerde EVConsult grootschalige projecten zoals het project ‘Proeftuinen Hybride en Elektrisch rijden’, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Private ondernemingen

Wij bieden organisaties uit de private sector duurzame oplossingen voor mobiliteitsproblemen. Onze ervaren adviseurs ondersteunen elke stap van de realisatie van het project. Zo ondersteunt EVConsult bijvoorbeeld CPO’s bij inschrijven op aanbestedingen, OEM’s met het vinden van de beste partners voor laadinfra en energiebedrijven om hun mobiliteitsstrategie te bepalen.

OEM's

De automotive sector is volop in ontwikkeling. Elon Musk heeft de gevestigde partijen wakkergeschud en na het dieselschandaal zetten bijna alle OEM’s vol in op een transitie naar elektrisch vervoer. EVConsult ondersteunt verschillende OEM’s om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Zo bieden we inzicht in nationale en regionale wet- en regelgeving, ondersteunen we OEM’s in het vinden van de beste partners voor het bieden van laadoplossingen of zetten we pilots op het gebied van V2G, autodelen of autonoom op.

Onderzoeksinstituten

EVConsult blijft voortdurend op de hoogte van de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op de markt van duurzame mobiliteit. In Nederland wordt veel onderzoek gedaan naar de beste oplossingen voor elektrisch rijden. EVConsult werkt graag mee aan de wetenschappelijke ontwikkeling van elektrisch vervoer. Wij werken onder andere samen met de TU Delft, TU Eindhoven en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast geven wij workshops en trainingen in binnen- en buitenland met als doel om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen.