Over EVConsult

Onze droom is een emissieloze wereld. Dat wil zeggen: geen uitstoot van schadelijke stoffen maar schone lucht. Met onze passie voor elektrisch vervoer willen we daaraan bijdragen.

Transitie naar zero-emissie
Ons enthousiasme voor een duurzame wereld gaat gepaard met gedegen kennis én uitgebreide ervaring op het gebied van elektrische mobiliteit. Wij begeleiden bedrijven en overheden hiermee optimaal bij de transitie naar zero-emissie.

Op het gebied van elektrisch vervoer ondersteunen we bij het formuleren van strategieën en met projectmanagement in de dynamische wereld van elektrisch vervoer. EV-projecten en -processen begeleiden we van a tot z.

EVConsult is sinds 2008 actief op gebied van Elektrisch Vervoer. Hiermee zijn we het eerste én grootste onafhankelijke EV advieskantoor ter wereld. Onze basis is in Nederland en Belgie, maar aangezien de energietransitie niet gebonden is aan regio’s, reikt onze ambitie veel verder. Inmiddels hebben wij een groot aantal internationale EV projecten uitgevoerd waaronder in Engeland, Duitsland, Frankrijk, India, Israel en Marokko. Door vanaf de start actief te zijn in de EV sector hebben wij de kennis en expertise opgebouwd die essentieel is om gedegen en onafhankelijk advies te kunnen geven.

Om altijd op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen, investeert EVConsult in wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Om de ontwikkelingen in het elektrisch vervoer te versnellen, werken we in pilots en onderzoekprojecten samen met universiteiten zoals de TU Delft, TU Eindhoven en de Vrije Universiteit. Samen met deze onderzoekers testen we de nieuwste technische en sociale innovaties in de mobiliteitswereld. Daarnaast vormen we een brug tussen markt- en onderzoekspartijen, door ze in diverse projecten aan elkaar te koppelen. Zo werken we constant aan toekomstbestendig elektrisch vervoer.

Voor wie wij werken

Overheid

EVConsult helpt overheden met het realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen. Zo hebben wij onder andere de gemeenten Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ondersteund bij het realiseren van aanbestedingen voor een toekomstbestendig publiek (snel)laadnetwerk. Ook evalueerde EVConsult grootschalige projecten zoals het project ‘Proeftuinen Hybride en Elektrisch rijden’, in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Private ondernemingen

Wij bieden organisaties uit de private sector duurzame oplossingen voor mobiliteitsproblemen. Onze ervaren adviseurs ondersteunen elke stap van de realisatie van het project. Zo ondersteunt EVConsult bijvoorbeeld CPO’s bij inschrijven op aanbestedingen, OEM’s met het vinden van de beste partners voor laadinfra en energiebedrijven om hun mobiliteitsstrategie te bepalen.

OEM's

De automotive sector is volop in ontwikkeling. Elon Musk heeft de gevestigde partijen wakkergeschud en na het dieselschandaal zetten bijna alle OEM’s vol in op een transitie naar elektrisch vervoer. EVConsult ondersteunt verschillende OEM’s om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Zo bieden we inzicht in nationale en regionale wet- en regelgeving, ondersteunen we OEM’s in het vinden van de beste partners voor het bieden van laadoplossingen of zetten we pilots op het gebied van V2G, autodelen of autonoom op.

Onderzoeksinstituten

EVConsult blijft voortdurend op de hoogte van de nieuwste trends en laatste ontwikkelingen op de markt van duurzame mobiliteit. In Nederland wordt veel onderzoek gedaan naar de beste oplossingen voor elektrisch rijden. EVConsult werkt graag mee aan de wetenschappelijke ontwikkeling van elektrisch vervoer. Wij werken onder andere samen met de TU Delft, TU Eindhoven en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast geven wij workshops en trainingen in binnen- en buitenland met als doel om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen.