fbpx

Rowana Legito’s passie voor duurzaamheid en duurzame economische ontwikkeling ontstond tijdens haar Bachelor Internationale Betrekkingen. Daarna rondde ze nog een Master International Political Economy af en werkte ze in verschillende rollen bij uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Inmiddels is ze alweer sinds april 2020 junior consultant bij EVConsult; een rol die haar op het lijf geschreven is. Ontdek in ons interview met haar waarom.

Projecten die bij je passen

Een belangrijke reden dat Rowana ervoor koos om bij EVConsult aan de slag te gaan, is dat EVConsult volgens haar net iets anders te werk gaat dan andere consultancybureaus. “Bij EVConsult krijg je projecten toegewezen op basis van je kwaliteiten en interesses. Daardoor is er, in tegenstelling tot sommige andere consultancybureaus, geen onderlinge competitiviteit. Je kunt dus gewoon doen waar je goed in bent of waar je je graag in wilt ontwikkelen en dat maakt het werk ook veel leuker.”

Zelf is Rowana bijvoorbeeld organisatorisch sterk en kan ze goed de belangen van verschillende stakeholders bij elkaar brengen. “Ik houd van plannen en organiseren en weet op welk moment ik welke mensen moet betrekken om het proces gaande te houden”, licht ze toe. “Binnen EVConsult gaat het dan om het aanhaken van de juiste collega’s met hun technische kennis en vakkennis. Ik doe zelf momenteel projecten die met name op projectmanagement gericht zijn en daarbij is het belangrijk om de juiste inhoudelijke kennis te kunnen verzamelen.”

Rowana zet in haar communicatie met stakeholders vooral haar persoonlijkheid in. “Ik ben erg positief en bezit een flinke portie doorzettingsvermogen. Dat gebruik ik om mensen enthousiast te maken over het project waar ik mee bezig ben, zodat ze hieraan mee willen werken. Het lukt me dan altijd om anderen mee te krijgen en dat zie je terug in het eindresultaat.”

“Zolang je transparant bent, krijg je mensen mee”

Ook het feit dat iedereen bereid is elkaar te helpen en kennis te delen, vindt Rowana fijn aan werken bij EVConsult. “Toen ik net begon met werken na het afronden van mijn Master, probeerde ik alles zelf uit te vogelen”, vertelt ze. “Dat is bij EVConsult niet nodig, aangezien er veel kennis in huis is. Ik heb geleerd dat zolang je transparant bent over waarom je bepaalde informatie nodig hebt en hoe anderen je kunnen helpen, mensen ook sneller bereid zijn om te helpen.”

“Mijn collega’s geven mij het gevoel dat ik altijd dingen kan vragen. Fijn om een team achter je te hebben waardoor je het beste resultaat kunt boeken.”

Bij EVConsult was dat niet anders, merkte ze. “Toen ik bij EVConsult begon, was ik nog vrij nieuw in de EV-sector en was er veel wat ik nog niet wist. Ik heb toen echt wel geleerd dat ik voor het beste resultaat binnen de planning beter dingen aan een collega kan vragen, in plaats van alles zelf uit te zoeken. En dat vind ik ook een van de mooie dingen aan EVConsult, dat het heel gemakkelijk is om collega’s om hulp te vragen. Ook als we niet samen in een project zitten, zijn collega’s altijd bereid om mee te denken. Mijn collega’s geven mij het gevoel dat ik altijd dingen kan vragen. Fijn om een team achter je te hebben waardoor je het beste resultaat kunt boeken.”

Work hard, play hard

Maar ook de bedrijfscultuur bij EVConsult spreekt Rowana erg aan en is een van de redenen waarom ze haar kwaliteiten juist bij EVConsult inzet. “Wat ik leuk vind bij EVConsult is dat iedereen een andere achtergrond heeft en weer op een andere manier een passie heeft voor duurzaamheid en elektrisch vervoer. Maar we streven allemaal naar hetzelfde doel – een zero-emissie wereld – en dat is heel motiverend en stimulerend. Bovendien is er een mooie balans tussen hard werken en lol maken, leer je hier veel over de EV-sector en is er veel ruimte voor persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Werken bij EVConsult