Bedrijven en organisaties leiden het zero-emissie tijdperk in

29-10-2018

Meer aandacht vanuit de Vlaamse overheid op de problematiek omtrent mobiliteit en milieu

duurzaam wagenpark

Auteur: Greet van Wesemael, Foto: stadsbestuur Dendermonde

Er wordt de laatste jaren vanuit de Vlaamse overheid steeds meer aandacht gevestigd op de problematiek omtrent mobiliteit en milieu. We zien dan ook steeds meer initiatieven, vaak in de vorm van subsidies en actieplannen, waarmee de overheid bedrijven, organisaties en besturen wil aansporen om te investeren in een duurzaam wagenpark.

Zo lanceerde de Vlaamse Overheid onlangs het Clean Power for Transport Actieplan, waarbij men verschillende project calls lanceert die telkens andere, innovatieve thema’s – gelinkt aan zero-emissie mobiliteit – vooropstellen. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om smart charging technologieën, integratie van EV’s in het elektriciteitsnet, EV deelsystemen, zero-emissie stadsdistributie, etc.

Projectsteun kent men toe aan die partijen die hierop inspelen en onderzoeksprojecten voorstellen die deze innovatieve topics verkennen, uittesten en zo ook bijdragen aan het kennisplatform omtrent de ontwikkeling van duurzame (elektrische) mobiliteit. Naast deze call is er ook het BENEFIC project, dat steunmaatregelen biedt voor investeringen op vlak van bv. snelle laadinfra. Ook andere onderzoeksprojecten vanuit VLAIO en Europese projecten, bieden verschillende mogelijkheden voor bedrijven en overheidsinstanties om steun te verkrijgen voor het vergroenen van de bedrijfsvloot.

EVConsult heeft zich de afgelopen maanden verder gespecialiseerd en georganiseerd om bedrijven en overheden te ondersteunen bij enerzijds het verduurzamen van hun vloot en anderzijds het uitwerken van projectvoorstellen met tot doel ook subsidie te verkrijgen voor deze acties. Samen met de bedrijven Carglass en Willemen werd inmiddels ook een subsidieproject opgestart.

EVConsult blijft werken aan innovatie en test samen met haar partners volop de nieuwste technologieën uit op het vlak van slim laden, energie-balancing met elektriciteitsnetten en gebouwen, EV deelsystemen, etc.

Voor meer informatie over de transitie naar duurzaam vervoer en mogelijke subsidiemaatregelen, kan je terecht bij Greet Van Wesemael, g.vanwesemael@evconsult.be of bel +32 (0)499516633

U kunt ons ook bereiken met onderstaand invulformulier. U ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel deze pagina