Verzilvering Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer in Vlaanderen

29-01-2018

verdienpotentieel

Vlaanderen is rijk aan bedrijven in de elektrische mobiliteit. Samen zorgen zij voor honderden jobs. Van VDL Roeselare, Enovates in Mechelen en Enervalis in Houthalen: Vlaamse EV technologie wordt wereldwijd geëxporteerd.

De EV markt is booming en dat biedt kansen voor een verdere groei van de economie. Een goed idee dus om dit Verdien Potentieel voor Vlaanderen in kaart te brengen met feiten en cijfers. EVConsult heeft dit in Nederland recentelijk gedaan voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Over de afgelopen twee jaar is de EV-sector in Nederland met ruim 40% gegroeid. Vooral op het gebied van elektrische bussen, vrachtwagens, Light Electric Vehicles en laadinfrastructuur werden in 2015 – 2017 grote stappen gemaakt. De rapportage is een combinatie van economische cijfers uit de markt over het aantal arbeidsplaatsen, de productie en de omzet en duiding van de ontwikkelingen door leden van het Formule E-Team en verschillende bedrijven.

Het rapport Verzilvering Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer is in november 2017 door de (nieuwe) minister/staatsecretaris van Infrastructuur en Waterstaat aangeboden aan de Tweede Kamer.

EVConsult draagt met onafhankelijk onderzoek en advies actief bij aan de versnelling van de transitie naar een wereld van 100% elektrisch vervoer.
Deel deze pagina