Ontmoet ons team

Roland Steinmetz

Roland Steinmetz
Directeur EVConsult Nederland
Roland Steinmetz is een ervaren projectmanager in de werkgebieden elektrisch vervoer, energie, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en water. Hij heeft geopereerd vanaf de initiatieffase tot daadwerkelijke realisatie van diverse complexe projecten. Roland is sinds de startfase betrokken bij de introductie van het elektrisch vervoer in Nederland en Europa en werkt vol overtuiging aan een duurzame toekomst.

Tim van Beek

Tim van Beek
Directeur EVConsult Nederland
Tim van Beek, is medeoprichter en eigenaar van EVConsult. Hij heeft een achtergrond in de stedenbouw- en bestuurskunde en is sinds 2002 werkzaam als projectleider en adviseur in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties in de sectoren ruimte, water en infrastructuur. Vanuit die rollen maakte hij al in 2007 met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kennis met de dynamische wereld van elektrisch vervoer. Sinds de introductie van elektrisch vervoer werkt Tim als projectleider en adviseur voor verschillende opdrachtgevers aan het daadwerkelijk op straat brengen van voertuigen en infrastructuur.

Ruud van Sloten

Ruud van Sloten
Directeur EVConsult Nederland
Ruud is een ervaren strategie- en management consultant met een track record van projecten in diverse sectoren. Maar de verduurzaming van mobiliteit en alles wat daarbij komt kijken heeft hem gegrepen sinds hij in 2009 vanaf de start betrokken is geweest bij de introductie van elektrisch rijden in Nederland. Bij EVConsult zet hij zijn brede kennis en ervaring in om overheden en bedrijven hun weg te laten vinden in deze dynamische wereld. Met zijn analytische blik en zijn geduld helpt hij bij het formuleren van strategie en beleid, het bepalen van economische effecten en het begeleiden van complexe processen met diverse stakeholders. In zijn vrije tijd maakt hij zijn hoofd leeg door te voetballen en gaat hij regelmatig een weekendje weg om helemaal te ontspannen.

Laurens van Mourik

Laurens van Mourik
Consultant elektrische mobiliteit
Extremen zijn Laurens’ grootste uitdagingen, een berg van 6000m hoogte in de Andes beklimmen en van zuid Frankrijk naar huis fietsen zijn daar goede voorbeelden van. Naast zijn kennis van veranderingen in de energiemarkt en een master Innovation management heeft hij ook een Spaanse master Interculturele communicatie op zak. Laurens is een aantal jaar geleden begonnen als consultant om operationele processen in de energiemarkt te verbeteren, de overstap naar EVConsult maakte hij om zich meer te gaan richten op de innovatieve kant van de energiewereld. Wat er op zijn bucketlist staat? Een fietstocht van de East naar de West coast en een keer door de Himalaya.

Bibi Fabius

Bibi Fabius
Consultant elektrische mobiliteit
"Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang". Met dit motto gaat Bibi iedere uitdaging aan. Waar Bibi binnenkomt, ontstaat beweging. Zij is een energieke, enthousiaste adviseur die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Al van kleins af aan denkt zij buiten de kaders, als adviseur bij EVConsult is dit haar vak. De doelgerichtheid van Bibi zorgt er samen met haar analytische inslag en klantgerichtheid voor dat zij altijd op zoek is naar duidelijke resultaten en toegevoegde waarde. Niet alleen in haar opdrachten, maar ook als ze in haar vrije tijd in de sportschool staat of met haar racefiets een puist van een berg aan het beklimmen is in zuid-Frankrijk.

Bram Leusink

Bram Leusink
Consultant elektrische mobiliteit
Het versnellen van de Nederlandse energietransitie is wat Bram drijft! Hij zet zich bij EVConsult met veel enthousiasme in voor het koppelen van elektrisch vervoer aan duurzame energie. Met een achtergrond in Internationale Betrekkingen, ervaring met zonne-energie en verschillende duurzame initiatieven, is hij altijd opzoek naar mogelijkheden om nieuwe projecten te starten of bestaande te verbeteren. Buiten het werk om is Bram graag op het water te vinden en voetbalt hij op zondag op een bedenkelijk niveau.
310A3057

Emma van Bree

Emma van Bree
Consultant elektrische mobiliteit
Emma probeert met alles wat zij onderneemt de wereld een beetje beter te maken. Dit doet zij door zich bij EVConsult in te zetten voor een versnelling van de adaptatie van elektrisch vervoer, maar ook door politiek actief te zijn op duurzame portefeuilles in de gemeenteraad van haar woonplaats Leiden. Met haar achtergrond in de Antropologie en haar focus op hoe de mens omgaat met haar omgeving, heeft ze haar master Environment en Resource Management succesvol afgerond. Vervolgens is zij werkzaam geweest in de energiewereld op innovatieve, strategische en duurzame vraagstukken. Kennisgebieden die bij haar werk voor EVConsult allemaal samenkomen. Ontspannen doet zij door te reizen en te lezen.

Sjoerd Moorman

Sjoerd Moorman
Consultant elektrische mobiliteit
Sjoerd Moorman is een gedreven consultant met een passie voor duurzaamheid en elektrisch vervoer sinds hij lid is geweest van het wereldberoemde Delftse zonneautoteam. Sjoerd heeft een master in Sustainable Energy Technology van TU Delft en brengt technische expertise en een flinke dosis optimisme. Hij is voorzitter geweest van de Delft Energy Club, en heeft onder meer de ontwikkeling van ‘s werelds eerste online vak over elektrische mobiliteit gecoördineerd, een interuniversitair “laadhub van de toekomst”-project opgezet, en een uitgebreide studie gedaan naar de technische en economische kansen van slim laden, vehicle-to-grid en publieke laadinfra in combinatie met zon- en windenergie voor het eiland Aruba. Sjoerd neemt initiatief in het ontwikkelen van nieuwe ideeën en werkt resultaatgericht aan slimme toekomstgerichte oplossingen. Hij werkt het best in een multidisciplinair team, waarbij hij partijen bij elkaar brengt, inspireert en motiveert. Sjoerd is een ervaren scuba-duiker en grijpt dan kans aan om het diepe in te duiken. Meubelmaken en fotografie zijn creatieve uitlaatkleppen voor in zijn vrije tijd.

Robin Matton

Robin Matton
Consultant elektrische mobiliteit
Met een achtergrond in Duurzame Energie Technologie gecombineerd met Technische Bedrijfskunde & Innovatie is de brug slaan tussen technologie en de maatschappij wat Robin drijft. Met zijn ervaring bij het Energieonderzoek Centrum Nederland ligt zijn kracht in het uitvoeren van integrale analyses waar duurzame energie en elektrisch vervoer zich verenigen. Het werken in multidisciplinaire teams, waar technologie, economie, innovatie en strategie & beleid samenkomen, geeft hem uitdaging en plezier in zijn werk. Buiten het werk om is Robin een enthousiaste sporter in de sportschool of op het voetbalveld, maar haalt vooral zijn voldoening uit verre reizen naar onontdekte plekjes.

Nicole Nan

Nicole Nan
Office Manager
Nicole Nan is een zeer ervaren Office Manager en Management Assistente. Zo werkte zij eerder bij het UWV, het Ministerie van Buitenlandse zaken, de Rabobank en Ebbinge. EVConsult is net als Nicole altijd in beweging. Zij ondersteunt binnen EVConsult diverse bedrijfsprocessen, waaronder Finance, Sales en HR. Nicole brengt positieve energie, gezelligheid en een warm welkom in de organisatie. “Ik vind het te gek om te werken bij een jong en dynamisch bureau waarbij ik met mijn vaardigheden processen kan faciliteren, mijn collega’s kan ondersteunen en op die manier kan bij dragen aan de missie van EVConsult.”

Zita Koks

Zita Koks
Consultant elektrische mobiliteit
Zita gelooft dat het energie-en mobiliteitssysteem over tientallen jaren er heel anders uitziet dan vandaag en dat we met verbazing gaan terugkijken naar de situatie van nu: ‘dat we ooit hebben kunnen wonen in een stad waar de auto’s uitlaatgassen in je gezicht bliezen terwijl jij met je fiets door de stad fietst’. Gedurende haar bacheloropleiding Natuurwetenschap & Innovatiemanagement en masteropleiding Energy Science stond de energietransitie en de succesvolle ontwikkeling en toepassing van innovaties centraal. Ze gelooft dat er altijd veel risico's zijn te bedenken om niet mee te gaan met een transitie, maar dat scherpe en creatieve oplossingen deze risico's kunnen verminderen en zelfs nieuwe kansen kunnen  bieden. Dit past ook goed bij haar manier van werken: Zita is een enthousiaste aanpakker en gaat geen uitdaging uit de weg. Als er een complex probleem is, maakt ze het gestructureerd en overzichtelijk. Naast haar werk houdt ze van lekker eten, zit ze op haar racefiets of staat ze op de squashbaan en brengt ze veel tijd door met familie en vrienden.

Michiel Aldenkamp

Michiel Aldenkamp
Consultant elektrische mobiliteit
Michiels twee grote passies zijn duurzaamheid en innovatie, bij EVConsult is het voor hem mogelijk deze twee passies te combineren. Hij ziet de duurzame mobiliteit transitie als een mogelijkheid voor alle innovatieve oplossingen die de zero-emission mobiliteit kan bieden in het energy systeem. Met zijn bachelorsdiploma in Natuurwetenschappen en innovatiemanagement en zijn masterdiploma in Energy Science kan Michiel naar de transitie kijken vanuit verschillende disciplines. Na de afronding van zijn wetenschappelijke stage bij EVConsult is hij in April begonnen als consultant. “De positieve sfeer, met gedreven en vaardige mensen is een omgeving waar ik naar op zoek ben. Dit is zeker aanwezig bij EVConsult.” In zijn vrije tijd is Michiel veel te vinden op het water, in de bergen of bij zijn vrienden en familie.

Rowana Legito

Rowana Legito
Consultant elektrische mobiliteit
“De wereld een stukje beter maken”: een reden om te starten aan de Bachelor Internationale Betrekkingen. Tijdens deze studie is Rowana haar passie voor duurzaamheid en duurzame economische ontwikkeling ontstaan, wat tijdens de master International Political Economy verder werd gevoed met een fascinatie voor de interactie tussen politiek en economie. Rowana is altijd gedreven om nieuwe projecten op te starten of bestaande projecten te verbeteren en heeft in het verleden ervaring opgedaan met duurzaamheidsprojecten op de ambassade en IT-projecten in de e-commerce. Graag motiveert zij anderen met haar enthousiasme om over te stappen naar elektrisch vervoer en zo bij te dragen aan de mobiliteitsrevolutie. Rowana gelooft dat Nederland een inspirerende kennisbron is voor veel landen om de duurzame mobiliteitstransitie te starten en Rowana’s ultieme droom zou zijn om deze kennis op termijn over te kunnen brengen naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De sport/dansschool zorgen voor ontlading na werktijd en daarnaast houdt Rowana van tijd doorbrengen met vrienden en familie, mooie reizen maken, lekker eten en naar festivals te gaan.

Lies van den Eijnden

Lies van den Eijnden
Consultant elektrische mobiliteit
Welke ontwikkelingen en innovaties helpen de wereld duurzamer, groener en leefbaarder te maken (en houden)? Hoe ziet mobiliteit er in 2050 uit? Hoe kan de transitie naar emissieloos vervoer versneld worden? Lies wordt gedreven door vragen over innovatie, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen en heeft hier een duidelijke visie op. Met haar master Innovations Sciences, werkervaring bij verschillende groeiende start-ups en een flinke dosis nieuwsgierigheid heeft ze een frisse blik op de huidige energie- en mobiliteitssector. Haar nieuwsgierigheid sijpelt ook door in de reizen die ze heeft gemaakt van gletsjers in Nieuw-Zeeland, tempels in Myanmar, de Kilimanjaro bij Kenia en de Golden Gate Bridge in San Francisco. What’s next? Een roadtrip door Noorwegen – liefst met een elektrische camper – staat bovenaan de bucketlist.
Bart-Jan Merkx

Bart-Jan Merkx

Bart-Jan Merkx
Consultant elektrische mobiliteit
Bart-Jan is een gedreven, ervaren en enthousiaste Innovatie- & Projectmanager in duurzame energie infrastructuur. Bart-Jan wil iedere dag bijdragen aan een betere wereld en actief mee werken aan duurzame mobiliteit en energie infrastructuur. Dit doet hij met veel energie tijdens het managen van projecten & aanbestedingen en het adviseren van klanten in de publieke en private sector op het gebied van MVO en Duurzame oplossingen voor mobiliteit en energie infrastructuur.
Jochem van Kats

Jochem van Kats

Jochem van Kats
Product Owner EVTools
Bijdragen aan een oplossing voor een wereldprobleem in een sector die snelle auto’s en nieuwe technieken voortbrengt; dat vindt Jochem prachtig. Bij EVConsult houdt Jochem zich als Product Owner bezig met de ontwikkeling en uitrol van EVTools; IT-producten die helpen de transitie naar zero emissie mobiliteit te versnellen.Vanuit zijn ervaring als dataspecialist en later programmaleider bij VodafoneZiggo, weet hij hoe je de kracht van data-analyse en IT kan inzetten om slimmere beslissingen te nemen. Zo gebruikte hij bij VodafoneZiggo Call Detail Records om op een slimme manier het telecomnetwerk te verbeteren. Vergelijkbare analysetechnieken worden nu bij EVTools ingezet om op basis van Charge Detail Records het laadnetwerk voor elektrische auto’s op een slimme wijze verder uit te rollen. Het doel is hetzelfde; een goed dekkend landelijk netwerk creëren met voldoende capaciteit voor een blije klant, rekening houdend met kosten en technische randvoorwaarden. Je kan Jochem altijd strikken voor een potje filosoferen, praten over snelle auto's of over het inzetten van data-analyse om de (EV)wereld beter te begrijpen.
Marieke Reijm

Marieke Reijm

Marieke Reijm
Consultant elektrische mobiliteit
Marieke is afgestudeerd in de master Governance en Management van Complexe Systemen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en is werkzaam bij ons als consultant. Na een scriptie over de Nationale Agenda Laadinfrastructuur wist ze waar ze haar passie voor duurzaamheid concreet kon maken: in de EV-wereld. Ze krijgt enorm veel energie van het schoner en mooier maken van onze leefomgeving en van het feit dat ze onderdeel is van een revolutie op het gebied van mobiliteit. Daarnaast is ze een sportieveling, zo houdt ze van een goede workout of een lange wandeling.
Anton Wuis

Anton Wuis

Anton Wuis
Consultant elektrische mobiliteit
Anton Wuis is afgestudeerd in de master Crisis and Security Management aan de Universiteit van Leiden. Zijn passie om een duurzame wereld tot werkelijkheid te maken komt voort uit zijn ervaringen in New Delhi bij de Nederlandse ambassade. Hij werd verliefd op India, maar zag daar duidelijk grote uitdagingen bij de transitie naar schoon vervoer. Dat motiveerde hem om zich in te zetten voor een emissieloze wereld, te beginnen in Nederland. Volgens Anton is ons land een absolute koploper in de mobiliteitsrevolutie, maar is er nog genoeg werk aan de winkel om 100% emissieloos te worden. Voor dit doel zet Anton zijn frisse blik, ideeën en enthousiasme maar al te graag in. Je kan altijd met Anton in gesprek over een goed boek of over de volgende (verre) reis.
Kim Bentum

Kim Bentum

Kim Bentum
Marketing Manager
Als bedrijf weet je waar je voor staat en hoe je klanten verder helpt. Maar, weten je (potentiële) klanten dat ook? Dat is waar het Kim als marketing manager bij EVConsult om gaat; een sterk merk bouwen en de kennis en kunde laten resoneren in de juiste doelgroepen. Ze zet haar expertise en ervaring het liefst in bij bedrijven met een 100% duurzame doelstelling, want de wereld is simpelweg te mooi om daar geen bijdrage aan te leveren vindt zij. In haar vrije tijd geniet ze dan ook volop van de natuur vanuit haar woonplaats Driebergen door regelmatig te wandelen en op de fiets te springen met haar gezin. Door buiten te zijn leer je de schoonheid van de natuur nog beter te waarderen en het geeft iedere keer een nieuwe impuls om dat te beschermen voor volgende generaties.
Noah Leenders

Noah Leenders

Noah Leenders
Medewerker Marketing & Communicatie
Noah werkt als Medewerker Communicatie & Marketing onder leiding van Kim Bentum (Marketing Manager) aan de interne en externe communicatie van EVConsult. Daarnaast rond zij haar studie Communicatiewetenschap af aan de Universiteit van Amsterdam. Voorgaand aan deze studie heeft zij Media, Informatie en Communicatie gestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam, deze praktische kennis komt in haar huidige functie goed van pas. Noah draagt graag bij aan het versnellen van de energietransitie doormiddel van haar werkzaamheden voor EVConsult. In haar vrije tijd wandelt en kookt ze graag.
Veerle Wijffels

Veerle Wijffels

Veerle Wijffels
Financieel administratief medewerkster
Veerle Wijffels is financieel administratief medewerkster bij EVConsult. Ze heeft altijd al een hart voor natuur- en het behoud hiervan gehad. Vanuit deze voorliefde heeft Veerle Milieuwetenschappen aan de Amsterdam University College gestudeerd en is zij hierna aan de slag gegaan binnen de energiesector. Veerle is toegewijd aan het verbeteren van de relatie tussen mens en natuur, en zet haar financiële kennis en gedrevenheid graag in voor EVConsult. Van cijfers, precisie en analyseren gaat Veerle haar hart sneller kloppen. Nog blijer wordt zij ervan als zij haar skills in kan zetten voor werkzaamheden die overeenkomen met haar waarden. In haar vrije tijd houdt ze zich graag bezig met zowel cultuur als natuur: live-muziek, dansen, wandel- en fietstochtjes.
Thijs van der Woude

Thijs van der Woude

Thijs van der Woude
Consultant elektrische mobiliteit
Thijs van der Woude heeft zijn master Energy Science afgerond aan de Universiteit Utrecht. Hij heeft een passie voor technologische ontwikkelingen en innovaties en heeft zich doormiddel van zijn studies verdiept in de wereld van duurzame mobiliteit. Thijs zijn drijfveer om bij te dragen aan het versnellen van de transitie naar zero emissievervoer komt voort uit zijn fascinatie voor disruptieve technologieën en innovaties. Hij haalt het meeste energie uit analytische uitdagingen en het bedenken van creatieve oplossingen. In zijn vrije tijd is Thijs een fanatiek sporter met tennis, padel en zwemmen als huidig repertoire.
Maarten Teeuwen

Maarten Teeuwen

Maarten Teeuwen
GIS Specialist
Maarten Teeuwen werkt als GIS Specialist (Geographic Information Systems) voor EVtools. EVtools is het zusterbedrijf van EVConsult en biedt slimme softwareoplossingen en data die je grip geven op het plannen, realiseren en beheren van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Maarten heeft een master in Global environmental change and policy aan de Vrije Universiteit Amsterdam afgerond en zet zich graag in voor een duurzamere transportsector en een beter klimaat. In zijn vrije tijd houdt Maarten van wandelen en mountainbiken.