Ontmoet ons team

Roland Steinmetz

Roland Steinmetz
Directeur EVConsult Nederland
Roland Steinmetz is een ervaren projectmanager in de werkgebieden elektrisch vervoer, energie, mobiliteit, gebiedsontwikkeling, duurzaamheid en water. Hij heeft geopereerd vanaf de initiatieffase tot daadwerkelijke realisatie van diverse complexe projecten. Roland is sinds de startfase betrokken bij de introductie van het elektrisch vervoer in Nederland en Europa en werkt vol overtuiging aan een duurzame toekomst.

Tim van Beek

Tim van Beek
Directeur EVConsult Nederland
Tim van Beek, is medeoprichter en eigenaar van EVConsult. Hij heeft een achtergrond in de stedenbouw- en bestuurskunde en is sinds 2002 werkzaam als projectleider en adviseur in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties in de sectoren ruimte, water en infrastructuur. Vanuit die rollen maakte hij al in 2007 met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kennis met de dynamische wereld van elektrisch vervoer. Sinds de introductie van elektrisch vervoer werkt Tim als projectleider en adviseur voor verschillende opdrachtgevers aan het daadwerkelijk op straat brengen van voertuigen en infrastructuur.

Ruud van Sloten

Ruud van Sloten
Consultant elektrische mobiliteit
Ruud is een ervaren strategie- en management consultant met een track record van projecten in diverse sectoren. Maar de verduurzaming van mobiliteit en alles wat daarbij komt kijken heeft hem gegrepen sinds hij in 2009 vanaf de start betrokken is geweest bij de introductie van elektrisch rijden in Nederland. Bij EVConsult zet hij zijn brede kennis en ervaring in om overheden en bedrijven hun weg te laten vinden in deze dynamische wereld. Met zijn analytische blik en zijn geduld helpt hij bij het formuleren van strategie en beleid, het bepalen van economische effecten en het begeleiden van complexe processen met diverse stakeholders. In zijn vrije tijd maakt hij zijn hoofd leeg door te voetballen en gaat hij regelmatig een weekendje weg om helemaal te ontspannen.

Laurens van Mourik

Laurens van Mourik
Consultant elektrische mobiliteit
Extremen zijn Laurens’ grootste uitdagingen, een berg van 6000m hoogte in de Andes beklimmen en van zuid Frankrijk naar huis fietsen zijn daar goede voorbeelden van. Naast zijn kennis van veranderingen in de energiemarkt en een master Innovation management heeft hij ook een Spaanse master Interculturele communicatie op zak. Laurens is een aantal jaar geleden begonnen als consultant om operationele processen in de energiemarkt te verbeteren, de overstap naar EVConsult maakte hij om zich meer te gaan richten op de innovatieve kant van de energiewereld. Wat er op zijn bucketlist staat? Een fietstocht van de East naar de West coast en een keer door de Himalaya.

Bibi Fabius

Bibi Fabius
Consultant elektrische mobiliteit
"Kennis is macht, maar enthousiasme brengt iets in gang". Met dit motto gaat Bibi iedere uitdaging aan. Waar Bibi binnenkomt, ontstaat beweging. Zij is een energieke, enthousiaste adviseur die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Al van kleins af aan denkt zij buiten de kaders, als adviseur bij EVConsult is dit haar vak. De doelgerichtheid van Bibi zorgt er samen met haar analytische inslag en klantgerichtheid voor dat zij altijd op zoek is naar duidelijke resultaten en toegevoegde waarde. Niet alleen in haar opdrachten, maar ook als ze in haar vrije tijd in de sportschool staat of met haar racefiets een puist van een berg aan het beklimmen is in zuid-Frankrijk.

Bram Leusink

Bram Leusink
Consultant elektrische mobiliteit
Het versnellen van de Nederlandse energietransitie is wat Bram drijft! Hij zet zich bij EVConsult met veel enthousiasme in voor het koppelen van elektrisch vervoer aan duurzame energie. Met een achtergrond in Internationale Betrekkingen, ervaring met zonne-energie en verschillende duurzame initiatieven, is hij altijd opzoek naar mogelijkheden om nieuwe projecten te starten of bestaande te verbeteren. Buiten het werk om is Bram graag op het water te vinden en voetbalt hij op zondag op een bedenkelijk niveau.
310A3057

Emma van Bree

Emma van Bree
Consultant elektrische mobiliteit
Emma probeert met alles wat zij onderneemt de wereld een beetje beter te maken. Dit doet zij door zich bij EVConsult in te zetten voor een versnelling van de adaptatie van elektrisch vervoer, maar ook door politiek actief te zijn op duurzame portefeuilles in de gemeenteraad van haar woonplaats Leiden. Met haar achtergrond in de Antropologie en haar focus op hoe de mens omgaat met haar omgeving, heeft ze haar master Environment en Resource Management succesvol afgerond. Vervolgens is zij werkzaam geweest in de energiewereld op innovatieve, strategische en duurzame vraagstukken. Kennisgebieden die bij haar werk voor EVConsult allemaal samenkomen. Ontspannen doet zij door te reizen en te lezen.

Sjoerd Moorman

Sjoerd Moorman
Consultant elektrische mobiliteit
Sjoerd Moorman is een gedreven consultant met een passie voor duurzaamheid en elektrisch vervoer sinds hij lid is geweest van het wereldberoemde Delftse zonneautoteam. Sjoerd heeft een master in Sustainable Energy Technology van TU Delft en brengt technische expertise en een flinke dosis optimisme. Hij is voorzitter geweest van de Delft Energy Club, en heeft onder meer de ontwikkeling van ‘s werelds eerste online vak over elektrische mobiliteit gecoördineerd, een interuniversitair “laadhub van de toekomst”-project opgezet, en een uitgebreide studie gedaan naar de technische en economische kansen van slim laden, vehicle-to-grid en publieke laadinfra in combinatie met zon- en windenergie voor het eiland Aruba. Sjoerd neemt initiatief in het ontwikkelen van nieuwe ideeën en werkt resultaatgericht aan slimme toekomstgerichte oplossingen. Hij werkt het best in een multidisciplinair team, waarbij hij partijen bij elkaar brengt, inspireert en motiveert. Sjoerd is een ervaren scuba-duiker en grijpt dan kans aan om het diepe in te duiken. Meubelmaken en fotografie zijn creatieve uitlaatkleppen voor in zijn vrije tijd.

Frans van Herwijnen

Frans van Herwijnen
Consultant elektrische mobiliteit
Frans is opgeleid als innovatiewetenschapper aan de Technische Universiteit Eindhoven en heeft daarna ruim 5 jaar ervaring opgedaan als procesconsultant voor hij de wereld van EV binnenging. In EV komen voor hem de uitdagingen samen die hem in beweging zetten; een snel ontwikkelend veld van technologie, beleid en commerciële kansen met een belangrijke bijdrage aan de energie- en duurzaamheidstransitie. Met scherpe analyse, open communicatie en nieuwsgierige blik helpt hij EV te versnellen. In zijn vrije tijd vind je hem in een museum, concertzaal of festivalweide. Ook sluit hij graag aan bij het EVConsult-peloton, op weg naar de top.

Robin Matton

Robin Matton
Consultant elektrische mobiliteit
Met een achtergrond in Duurzame Energie Technologie gecombineerd met Technische Bedrijfskunde & Innovatie is de brug slaan tussen technologie en de maatschappij wat Robin drijft. Met zijn ervaring bij het Energieonderzoek Centrum Nederland ligt zijn kracht in het uitvoeren van integrale analyses waar duurzame energie en elektrisch vervoer zich verenigen. Het werken in multidisciplinaire teams, waar technologie, economie, innovatie en strategie & beleid samenkomen, geeft hem uitdaging en plezier in zijn werk. Buiten het werk om is Robin een enthousiaste sporter in de sportschool of op het voetbalveld, maar haalt vooral zijn voldoening uit verre reizen naar onontdekte plekjes.

Nicole Nan

Nicole Nan
Office Manager
Nicole Nan is een zeer ervaren Office Manager en Management Assistente. Zo werkte zij eerder bij het UWV, het Ministerie van Buitenlandse zaken, de Rabobank en Ebbinge. EVConsult is net als Nicole altijd in beweging. Zij ondersteunt binnen EVConsult diverse bedrijfsprocessen, waaronder Finance, Sales en HR. Nicole brengt positieve energie, gezelligheid en een warm welkom in de organisatie. “Ik vind het te gek om te werken bij een jong en dynamisch bureau waarbij ik met mijn vaardigheden processen kan faciliteren, mijn collega’s kan ondersteunen en op die manier kan bij dragen aan de missie van EVConsult.”

Zita Koks

Zita Koks
Consultant elektrische mobiliteit
Zita gelooft dat het energie-en mobiliteitssysteem over tientallen jaren er heel anders uitziet dan vandaag en dat we met verbazing gaan terugkijken naar de situatie van nu: ‘dat we ooit hebben kunnen wonen in een stad waar de auto’s uitlaatgassen in je gezicht bliezen terwijl jij met je fiets door de stad fietst’. Gedurende haar bacheloropleiding Natuurwetenschap & Innovatiemanagement en masteropleiding Energy Science stond de energietransitie en de succesvolle ontwikkeling en toepassing van innovaties centraal. Ze gelooft dat er altijd veel risico's zijn te bedenken om niet mee te gaan met een transitie, maar dat scherpe en creatieve oplossingen deze risico's kunnen verminderen en zelfs nieuwe kansen kunnen  bieden. Dit past ook goed bij haar manier van werken: Zita is een enthousiaste aanpakker en gaat geen uitdaging uit de weg. Als er een complex probleem is, maakt ze het gestructureerd en overzichtelijk. Naast haar werk houdt ze van lekker eten, zit ze op haar racefiets of staat ze op de squashbaan en brengt ze veel tijd door met familie en vrienden.

Michiel Aldenkamp

Michiel Aldenkamp
Consultant elektrische mobiliteit
Michiels twee grote passies zijn duurzaamheid en innovatie, bij EVConsult is het voor hem mogelijk deze twee passies te combineren. Hij ziet de duurzame mobiliteit transitie als een mogelijkheid voor alle innovatieve oplossingen die de zero-emission mobiliteit kan bieden in het energy systeem. Met zijn bachelorsdiploma in Natuurwetenschappen en innovatiemanagement en zijn masterdiploma in Energy Science kan Michiel naar de transitie kijken vanuit verschillende disciplines. Na de afronding van zijn wetenschappelijke stage bij EVConsult is hij in April begonnen als consultant. “De positieve sfeer, met gedreven en vaardige mensen is een omgeving waar ik naar op zoek ben. Dit is zeker aanwezig bij EVConsult.” In zijn vrije tijd is Michiel veel te vinden op het water, in de bergen of bij zijn vrienden en familie.

Rowana Legito

Rowana Legito
Consultant elektrische mobiliteit
“De wereld een stukje beter maken”: een reden om te starten aan de Bachelor Internationale Betrekkingen. Tijdens deze studie is Rowana haar passie voor duurzaamheid en duurzame economische ontwikkeling ontstaan, wat tijdens de master International Political Economy verder werd gevoed met een fascinatie voor de interactie tussen politiek en economie. Rowana is altijd gedreven om nieuwe projecten op te starten of bestaande projecten te verbeteren en heeft in het verleden ervaring opgedaan met duurzaamheidsprojecten op de ambassade en IT-projecten in de e-commerce. Graag motiveert zij anderen met haar enthousiasme om over te stappen naar elektrisch vervoer en zo bij te dragen aan de mobiliteitsrevolutie. Rowana gelooft dat Nederland een inspirerende kennisbron is voor veel landen om de duurzame mobiliteitstransitie te starten en Rowana’s ultieme droom zou zijn om deze kennis op termijn over te kunnen brengen naar Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De sport/dansschool zorgen voor ontlading na werktijd en daarnaast houdt Rowana van tijd doorbrengen met vrienden en familie, mooie reizen maken, lekker eten en naar festivals te gaan.

Lies van den Eijnden

Lies van den Eijnden
Consultant elektrische mobiliteit
Welke ontwikkelingen en innovaties helpen de wereld duurzamer, groener en leefbaarder te maken (en houden)? Hoe ziet mobiliteit er in 2050 uit? Hoe kan de transitie naar emissieloos vervoer versneld worden? Lies wordt gedreven door vragen over innovatie, duurzaamheid en technologische ontwikkelingen en heeft hier een duidelijke visie op. Met haar master Innovations Sciences, werkervaring bij verschillende groeiende start-ups en een flinke dosis nieuwsgierigheid heeft ze een frisse blik op de huidige energie- en mobiliteitssector. Haar nieuwsgierigheid sijpelt ook door in de reizen die ze heeft gemaakt van gletsjers in Nieuw-Zeeland, tempels in Myanmar, de Kilimanjaro bij Kenia en de Golden Gate Bridge in San Francisco. What’s next? Een roadtrip door Noorwegen – liefst met een elektrische camper – staat bovenaan de bucketlist.

Bart-Jan Merkx

Bart-Jan Merkx
Consultant elektrische mobiliteit
Bart-Jan is een gedreven, ervaren en enthousiaste Innovatie- & Projectmanager in duurzame energie infrastructuur. Bart-Jan wil iedere dag bijdragen aan een betere wereld en actief mee werken aan duurzame mobiliteit en energie infrastructuur. Dit doet hij met veel energie tijdens het managen van projecten & aanbestedingen en het adviseren van klanten in de publieke en private sector op het gebied van MVO en Duurzame oplossingen voor mobiliteit en energie infrastructuur.