Sturen op de toekomst van Elektrisch Vervoer

01-06-2018

EVConsult introduceert de EVMonitor en ANWB de Elektrisch Rijden Monitor.
Auteur: Ruud van Sloten

Elektrisch rijden ontwikkelt in hoog tempo maar soms lijkt overzicht en realiteit te ontbreken. Daarom werken ANWB en EVConsult aan een handig overzicht. De jaarlijkse Elektrisch Rijden Monitor van de ANWB geeft inzicht in consumentenwensen, acceptatie en uitrol. De EVMonitor, een maandelijkse update van gegevens over Elektrisch Vervoer in Nederland van EVConsult, geeft een nauwkeurig beeld van de stand van zaken van duurzame mobiliteit in Nederland. Breng ze samen en er ontstaan nieuwe inzichten!

Speciaal voor beleidsmakers komt EVConsult nu met de EVMonitor die per provincie de groei van elektrische voertuigen in kaart brengt. Deze groei wordt gekoppeld aan de mate waarin voldaan wordt aan het Parijsakkoord en in de toekomst het nieuwe, nationale Klimaat- en Energieakkoord. De monitor toont de groei van verschillende voertuigtypen (personenauto’s, bestelauto’s, bussen en vrachtwagens) en de daarbij behorende CO2 reductie. Dit alles in een helder, grafisch overzicht!

Beleidsmakers kunnen met deze tool zien of zij ‘on track’ zijn met de klimaatdoelstellingen of dat er extra geïnvesteerd moet worden in bijvoorbeeld laadinfrastructuur.

De ANWB doet jaarlijks representatief onderzoek onder de Nederlanders naar de acceptatie van elektrische auto’s, de mogelijkheden en onmogelijkheden en zoekt de verdieping op onderdelen die voor consumenten bepalend zijn. Zo worden de kosten verwerkt in een TCO (total cost of ownership) EV, ontstaat er overzicht van gangbare modellen en bijbehorend bereik en worden elektrische auto’s getest.

Tijdens de sessie op het Festival Duurzame Mobiliteit zijn de eerste inzichten door EVConsult en de ANWB gepresenteerd. In gesprekken met de deelnemers is gekeken of en op welke wijze de monitoring kan worden verbeterd en/of uitgebreid. Mede op basis van de uitkomsten van deze gesprekken wordt de EVMonitor in de komende weken verder uitgebreid.

Wilt u meer weten over de EVMonitor? Neem dan contact op met Ruud van Sloten, rvansloten@evconsult.nl

Of vul onderstaand formulier in, u ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel deze pagina