Publieke laadpalen voor EV’s integreren in lantaarnpalen of parkeermeters?

26-02-2016

Screen Shot 2016-02-24 at 11.55.01Sinds begin 2016 is Daan actief als stagair bij EVConsult en zal tot de zomer aanblijven om het team te versterken en helpen een oplossing te vinden voor de stijgende vraag naar publieke laadpalen in stadscentra.  Zijn hoofdvraag? Onder welke voorwaarden kunnen publieke laadpalen voor EV’s worden geïntegreerd in reeds bestaande objecten in de openbare ruimte?

Al van jongs af aan is Daan geïnteresseerd in hoe de wereld in elkaar zit. Waarom zijn dingen zoals ze zijn en waarom werken dingen zoals ze werken? Een studie als natuurkunde lag hierdoor voor de hand. Op deze manier kan je echt uitvogelen hoe de wereld in elkaar zit. Daan wilde echter meer dan dat. Veel aspecten van onze huidige samenleving zijn toe aan verandering. Kijk naar het klimaat, materiaalschaarste of overbevolking. Leren hoe het is, is hierbij heel interessant, maar niet genoeg. Het is vooral belangrijk om na te denken over hoe deze aspecten van onze samenleving beter kunnen, hoe de wereld zou moeten zijn, en hoe we deze toekomstvisie werkelijkheid kunnen maken.  Om die reden Daan koos voor de Bachelor Innovatiewetenschappen in Utrecht en specialiseerde zich op het gebied van energie en transport. Na zijn Bachelor wilde hij zich verder specialiseren door te kiezen voor de Master Energy Science, waarin hij nog specifieker leerde hoe het energiesysteem in elkaar zit en hoe de transitie naar duurzaamheid gemaakt kan worden.

Naast zijn studie is Daan vooral actief op het gebied van ondernemen en reizen, maar sporten ziet hij als de ideale uitlaatklep. Welke sport heeft Daan eigenlijk nog niet beoefend? Momenteel doet hij aan zaalvoetbal en volleybal, maar als zijn agenda het toelaat springt hij het liefst in de elektrische auto en racet hij naar de Alpen om met zijn snowboard de piste onveilig te maken. Al reizend probeert Daan zijn horizon te verbreden door vele andere culturen te leren kennen. Vooral in Azie en Zuid-Afrika heeft hij al verschillende plekken bezocht. Maar onze Daan is ook nog actief bij Climate-Kic, een platform dat ondernemerschap op het gebied van duurzaamheid en milieu stimuleert. Zijn drive? Hij is ervan overtuigd dat de transities die noodzakelijk zijn in de maatschappij gestimuleerd moeten worden door jonge ondernemingen met innovatieve en gedurfde ideeen.

Maar back to business… ter invulling van zijn minor is hij onderzoeksstagiair bij EVConsult. Één van de innovatieve ideeën is om publieke laadpalen voor EV’s te integreren in al bestaande objecten in de openbare ruimte, zoals lantaarnpalen of parkeermeters. Mocht dit idee succesvol blijken dan kan het helpen het groeiende tekort aan openbare laadpalen in stadscentra tegen te gaan. Daan is momenteel aan het kijken of het idee technisch mogelijk is en onder welke voorwaarden dit daadwerkelijk geïmplementeerd kan worden. Op deze manier hoopt Daan een stap te kunnen maken om het huidige energiesysteem te hervormen en de volledige transitie naar duurzaamheid te maken!

Deel deze pagina