Provincie Noord-Brabant zet fors in op elektrisch vervoer

09-03-2018

elektrisch vervoer

De provincie Noord-Brabant en netbeheerder Enexis hebben een overeenkomst getekend om in Brabant versneld over te gaan naar elektrisch vervoer. Voorafgaande aan het tekenen van de overeenkomst heeft het consortium EVConsult, RebelGroup en TU Eindhoven, in opdracht van de provincie en Enpuls (dochteronderneming van Enexis), het Plan van Aanpak Brabantse proeftuin opgesteld.

Dit plan bevat concrete maatregelen en acties die de groei van elektrisch vervoer stimuleren. Daarnaast wordt een uitgebreide communicatiecampagne beschreven waarmee veel onzekerheden over laden, actieradius en de totale kosten van het gebruik van een elektrische auto, worden weggenomen bij toekomstige e-rijders.

Door het invoeren van elektrisch rijden te versnellen, moet de luchtkwaliteit verbeteren – zeker ook in de binnensteden. Bovendien moet energie bespaard worden, is het idee van de betrokken partijen.

Communicatiecampagnes
Door middel van gerichte communicatiecampagnes willen de provincie en Enexis’ dochteronderneming Enpuls potentiele e-rijders over de streep trekken. De provincie en Enpuls willen het goede voorbeeld geven door zoveel mogelijk het eigen wagenpark te elektrificeren.

De belangrijkste doelgroepen voor elektrisch vervoer zijn particuliere autorijders, leaserijders, gebruikers van deelauto’s en wagenparkbeheerders. Uit onderzoek blijkt volgens de provincie en Enpuls en dat er nog veel onbekend is over elektrisch rijden en er onjuiste beelden zijn over het laden, de actieradius en de totale kosten van het gebruik. De communicatiecampagnes spelen hier op in.

Lees hier het hele artikel

Bron www.verkeersnet.nl

Wilt u meer weten over de overeenkomst tussen De provincie Noord-Brabant en Enexis of over het Plan van Aanpak Brabantse proeftuin?
Neem dan contact op met Roland Steinmetz, r.steinmetz@evconsult.nl.

Deel deze pagina