Praktische aanpak zero-emissie voor binnenwateren van Amsterdam

03-07-2018

Presentatie en workshop van EVConsult op de Electric & Hybrid Marine World Expo 2018

Auteur: Greet van Wesemael

Van 27 tot en met 29 juni vond de Electric & Hybrid Marine World Expo plaats in de RAI Amsterdam. Dit wereldwijde evenement is gewijd aan de presentatie van de nieuwste en volgende generatie elektrische en hybride marine voortstuwingstechnologieën, componenten en oplossingen.

Van elektrisch rijden naar elektrisch varen

De mobiliteitstransitie vindt niet alleen plaats op de weg, maar ook op het water! EVConsult is al langer betrokken bij diverse projecten rondom de verduurzaming van de plezier- en beroepsvaart en was daarom ook aanwezig om de nieuwste technieken voor duurzame boten van dichtbij te bestuderen. Greet van Wesemael, directeur van EVConsult België, heeft op 28 juni in een workshop op de beurs de eerste bevindingen uit een lopend project van EVConsult gepresenteerd. Dit project borduurt voort op een beleidsnota van de gemeente Amsterdam om de rondvaart in Amsterdamse binnenwateren in 2025 uitstootvrij te maken. Aan EVConsult de taak om dit proces namens de gemeente Amsterdam te versnellen en om ook andere vaartuigen mee te nemen in dit proces.

Zero-emissie voor vaartuigen in de binnenwateren

Samen met de Haven van Amsterdam en de beheerder van de Amsterdamse binnenwateren presenteerde zij de ambitie en de praktische aanpak om te komen tot zero-emissie voor vaartuigen in de binnenwateren van Amsterdam in 2025. Aanwezig waren onder andere een delegatie van de haven van Parijs, het Franse agentschap voor binnenwateren en de havengemeenschap Parijs.

Wilt u meer weten over de zero-emissie plannen voor de binnenwateren van Amsterdam, neem dan contact op met Greet Van Wesemael, g.wesemael@evconsult.nl

Of vul onderstaand formulier in, u ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Deel deze pagina