NKL Nederland lanceert platform andersladen.nl

08-02-2018

andersladen

Om de groei van elektrische auto’s bij te houden moeten er veel meer laadpunten bij. Een opgave die de nodige uitdagingen met zich mee brengt. Denk hierbij aan de kosten en het veranderende straatbeeld. Maar waar haal je de kennis vandaan voor de beste oplossing?

Op diverse plaatsen in Nederland worden nieuwe ontwikkelingen toegepast. Zo zijn er in de gemeenten Den Haag en Arnhem laadpunten geïntegreerd in bestaand straatmeubilair, experimenteerde de Gemeente Rotterdam met inductieladen en komen er in Venlo op sommige locaties laadpunten in de stoep. Handig om te weten, voordat je op het punt staat het wiel opnieuw uit te vinden. Op het platform Anders Laden vinden gemeenten, marktpartijen en onderzoekers elkaar.

Onder het motto: Laden in de openbare ruimte – het kan anders – is het NKL Nederland gestart met  het platform andersladen.nl. Het platform is het startpunt voor gemeenten die zich willen voorbereiden op de groei van elektrisch vervoer. Data, factsheets, onderzoeken, ervaringen en discussies rond alternatieve laadmogelijkheden; ze komen hier samen. www.andersladen.nl

Zie ook het nieuwsbericht op de website van NKL Nederland.

Roos en Bram van EVConsult zijn vanaf de start betrokken bij de opzet van het project vanuit NKL Nederland. Wilt u meer weten over het platform? Neem dan contact op met Bram, b.leusink@evconsult.nl of bel +31 06 4293 16 22


EVConsult draagt met onafhankelijk onderzoek en advies actief bij aan de versnelling van de transitie naar een wereld van 100% elektrisch vervoer.
Deel deze pagina