fbpx
Donderdag 19 november organiseerde wij de eerste digitale lunchmeeting ‘Transitie naar E-vracht – lessen uit de OV-sector’. Deze lunchmeeting was onderdeel van een tweeluik over elektrische vracht. Het eerste deel rondom lessen uit de OV-sector organiseerde EVConsult in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam en DOVA. (In dit nieuwsbericht vind u onderaan linkjes naar o.a. de replay van de lunchmeeting).

Sanne van Woerden (Vervoerregio Amsterdam & DOVA) en Ruud van Sloten (EVConsult) gingen tijdens de eerste lunchmeeting dieper in op de ervaringen uit het elektrisch busvervoer die waardevol zijn voor de transitie naar e-trucks. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk werden vragen beantwoord zoals:

  • Hoe zal de groei van e-trucks in Nederland er naar verwachting uitzien?
  • Waar moet ik beginnen als ik de stap naar e-trucks wil bespoedigen?
  • Welke partijen spelen een rol bij het realiseren van de benodigde laadinfrastructuur?
  • Kan het elektriciteitsnet het laden van e-trucks wel aan?

Na het volgen van deze lunchmeeting zou iedereen meer inzicht moeten hebben in de verwachte groei en toepassing van e-trucks in Nederland, de aanpak van een succesvolle samenwerking met diverse stakeholder en belangrijke lessen bij de beleidsvorming, inkoop en realisatie van e-trucks.

Het tweede deel van dit tweeluik vindt plaats op dinsdag 15 december van 12.00 – 12.45. Deel 2 van de lunchmeeting gaat dieper in op het bouwen aan een optimaal laadnetwerk voor e-trucks – vanuit een integrale laadvisie. U kunt zich hiervoor aanmelden via deze link.

Lunchmeeting deel I terug kijken, de presentaties en de FAQ kunt u nu bezichtigen via:

  1. Replay van de lunchmeeting via deze link.
  2. Link naar de presentatieslides via deze link.
  3. Link naar FAQ – de vragen die niet meer binnen de tijd beantwoord konden worden in de lunchmeeting, vindt u hier terug: Lunchmeeting deel 1 E-Truck – openstaande vragen

webinar e-vracht