Hoe je van een parkeerplek een multimodale hub voor elektrische voertuigen maakt

31-08-2018

Onderzoek naar grootschalige gedeelde elektrische mobiliteit

multimodale hub

Auteur: Robin Matton

VITO-Energyville en EVConsult hebben de handen in elkaar geslagen om een onderzoek te doen naar een multimodale hub voor elektrische voertuigen. Onderzocht worden de haalbaarheid en de kritische succesfactoren voor de realisatie van een geïntegreerde en geografisch geconcentreerde hub.

Innovatie door integratie

De multimodale hub is een uniek en innovatief concept dat in Europa in geringe mate wordt toegepast en voor het eerst in België wordt ontwikkeld. De hub bestaat uit de integratie van elektrische laadpunten voor verschillende modaliteiten, voor deelvervoer en de opslag- en opwek van energie. Het uitgangspunt van de hub zijn lokale bestaande of nog te bouwen parkeergelegenheden. Op dit moment wordt het businessplan verder uitgewerkt en wordt er gezocht naar de nodige financiering om een pilotproject te realiseren in de nabijheid van en samen met een Vlaamse stad/gemeente die het best aan de randvoorwaarden beantwoordt.

VITO is een Vlaamse onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling, met als doel de transitie naar een duurzame wereld te versnellen.
EnergyVille is een samenwerking tussen de Vlaamse onderzoekspartners KU Leuven, VITO, imec en UHasselt voor onderzoek naar duurzame energie en intelligente energiesystemen.

Wilt u meer weten overmultimodale hub voor elektrische voertuigen en grootschalige gedeelde elektrische mobiliteit? Neem dan contact op met Robin Matton, r.matton@evconsult.nl

Of vul onderstaand formulier in, u ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel deze pagina