Dit is nog maar het begin!

09-12-2015

Sinds 2008 werken wij aan het versnellen van Elektrisch Vervoer in Nederland. Wij waren toen een van weinige bedrijven die in deze markt actief waren. Wie had gedacht dat anno 2015 de “elektrisch vervoer” markt zorgt voor 3.200 banen en € 820 miljoen aan productie? En het mooie is, dit is nog maar het begin.

Stel je voor: vanaf 2020 worden de busconcessies in grote steden elektrisch, dat is een miljardenmarkt. De taxi’s in het doelgroepenvervoer, zoals scholieren en ouderen, worden elektrisch. Pak daarbij een sterk groeiend aantal elektrische personenauto’s en scooters, en weer gaat het over een miljarden markt. Dan hebben we het alleen nog over Nederland, maar de trend naar  Zero Emissie rijden zie je overal om ons heen. Nederlandse bedrijven zijn goed gepositioneerd om kennis en producten te exporteren naar de hele wereld.

Je zou het bijvangst kunnen noemen, maar we worden minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, we stoten flink minder CO2 uit en de steden worden schoner en leefbaarder. Dit is een typische win-win situatie.

Wij zijn trots dat wij samen met RebelGroup hebben kunnen bijdragen aan het Rapport van Economische Zaken/ RVO over elektrisch rijden dat vandaag is gepubliceerd. Maar nog veel trotser zijn wij op de versnelling van deze EV markt waar wij dagelijks met het onze klanten, stakeholders en het hele EVConsult team aan werken.

Download hier het hele rapport

Deel deze pagina