Gelderland zet in op netwerk laadpalen voor auto’s

06-07-2018

EVConsult ontwikkelt robuust, strategisch laadplan voor de provincie

Bron: www.destentor.nl

In heel Gelderland zouden laadpalen voor elektrische auto’s moeten komen langs provinciale wegen. De provincie Gelderland gaat onderzoeken of, en hoe die wens te realiseren is.

EVConsult ontwikkelt momenteel een robuust, strategisch laadplan voor de provincie Gelderland voor (snel-)laden van zowel personenvoertuigen als bussen. Dat gebeurt met behulp van plankaarten voor publieke laadinfrastructuur, strategisch advies met betrekking tot het realiseren van snellaad infrastructuur en een studie naar potentiële laadlocaties voor e-bussen. Hiermee is de provincie Gelderland de eerste provincie die integraal naar het vraagstuk met betrekking tot laadinfrastructuur kijkt.

Gelderland heeft namelijk flinke ambities op het gebied van duurzaamheid. Zo zou er in 2030 55 procent minder CO2-uitstoot moeten zijn. Dat gaat verder dan het landelijk beleid; ook dat is opgenomen in de Klimaatwet die deze week als belangrijk resultaat werd gepresenteerd in Den Haag.

Lees hier het hele artikel en/of de publicatie over dit project op nederlandelektrisch.nl

Wilt u meer weten over het strategische laadplan voor de provincie Gelderland, neem dan contact op met Bibi Fabius, b.fabius@evconsult.nl

Of vul onderstaand formulier in, u ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Deel deze pagina