EVTools

EVTools – de software-tak van EVConsult – is een snelgroeiende cloud-software dienstverlener. Met de softwareproducten Maps, Workflow en Monitoring van EVTools krijgt u grip op het kostenefficiënt plannen, realiseren en beheren van laadinfrastructuur.

Wat wij doen

Verduurzaming wagenpark

Met onze slimme processen verduurzamen wij uw wagenpark van ambities en het doorrekenen van de business case tot de uiteindelijke realisatie.

Bekijk hier onze aanpak

Planning laadnetwerk

Met onze prognoses voorspellen wij de marktontwikkelingen en maken een plan voor een effectief laadnetwerk in de regio of op locatie.

Bekijk hier de strategische kaarten

Complete marktdata

Met onze uitgebreide data van de EV markt brengen wij de ontwikkelingen in kaart voor alle duurzame voertuigcategorieën in elke regio.

Bekijk hier de EVMonitor

Slim aanvraagproces

Met ons aanvraagportaal wordt het proces van aanvraag tot realisatie van laadinfrastructuur voor alle partijen overzichtelijker en makkelijker.

Bekijk hier het Aanvraagportaal

Ook voor uw organisatie

Overheid

De groei van het aantal elektrische voertuigen in steden brengt nieuwe uitdagingen met zich mee voor de openbare ruimte. Met EVTools krijgt u de regie over uw laadnetwerk, van planning tot realisatie.

Bekijk hier voor de mogelijkheden voor overheden

Netbeheerder

Met de vraag naar nieuwe slimme laadnetwerken ontstaan kansen rondom de planning en realisatie hiervan. EVTools biedt strategische planning en data-gebaseerde analyses aan om de strategische uitrol te optimaliseren.

Bekijk hier de mogelijkheden voor netbeheerders

Autofabrikant

Toekomstige kopers van auto’s willen overal volledig bediend worden: thuis, op het werk en tussendoor. EVTools biedt inzicht in bestaande en toekomstige laadnetwerken en biedt de mogelijkheid om de aanvraag van nieuwe laadinfrastructuur aan te bieden bij de dienstverlening.

Bekijk de mogelijkheden voor fabrikanten

CPO

De prestaties van bestaande laadinfrastructuur en verwachte groei aan EV’s bepalen voor een groot deel de toekomstige laadnetwerken. Voor het kiezen van strategische en effectieve nieuwe laadlocaties is de business case op zulke locaties van groot belang. Inzicht hierin op basis van historische data en toekomstige prognoses maakt onze toekomstige laadnetwerken effectief en rendabel. Wat doet EVTools voor CPO’s?

Bekijk de mogelijkheden voor CPO’s

Contactpersoon
Tim van Beek
Tim van Beek, is medeoprichter en eigenaar van EVConsult. Hij heeft een achtergrond in de stedenbouw- en bestuurskunde en is sinds 2002 werkzaam als projectleider en adviseur in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties in de sectoren ruimte, water en infrastructuur. Vanuit die rollen maakte hij al in 2007 met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kennis met de dynamische wereld van elektrisch vervoer. Sinds de introductie van elektrisch vervoer werkt Tim als projectleider en adviseur voor verschillende opdrachtgevers aan het daadwerkelijk op straat brengen van voertuigen en infrastructuur.