EV onderzoek en innovatie

Elektrisch rijden is de toekomst. Veel van de gebruikte technieken zijn hierdoor nog relatief jong en in ontwikkeling. Om de mobiliteitstransitie voor alle typen vervoer mogelijk te maken is onderzoek, ontwikkeling en innovatie nodig. Hoe snel gaat de transitie eigenlijk? Houdt ‘normaal’ laden de overhand, of wordt inductie (draadloos), V2G of (ultra-)snel laden de standaard? Welk effect heeft de ontwikkeling van autonoom vervoer op laadbehoeften? Hoe pas je duurzaam vervoer in een dunbevolkt gebied in? En hoe zit het eigenlijk met de business case van rijden op waterstof?

Samenwerking met universiteiten

EVConsult werkt samen met (technische) universiteiten waaronder de TU Delft en TU Eindhoven om de nieuwste technische, beleidsmatige en sociale innovaties in de mobiliteitswereld te onderzoeken. Ook koppelen we markt- en onderzoekspartijen aan elkaar om de oplossingen in de praktijk te testen. Zo werken we aan een emissieloze toekomst met elektrische mobiliteit.

EV onderzoek en innovatie
Contactpersoon
Tim van Beek
Tim van Beek, is medeoprichter en eigenaar van EVConsult. Hij heeft een achtergrond in de stedenbouw- en bestuurskunde en is sinds 2002 werkzaam als projectleider en adviseur in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties in de sectoren ruimte, water en infrastructuur. Vanuit die rollen maakte hij al in 2007 met veel enthousiasme en nieuwsgierigheid kennis met de dynamische wereld van elektrisch vervoer. Sinds de introductie van elektrisch vervoer werkt Tim als projectleider en adviseur voor verschillende opdrachtgevers aan het daadwerkelijk op straat brengen van voertuigen en infrastructuur.