EV en PV: een logische combinatie!

26-07-2016

EV en PV

Het aantal elektrische auto’s groeit snel in Nederland. Net als het aandeel van duurzame energie dat is opgewekt door zonnepanelen. Elektrisch rijden zorgt voor een groeiende energievraag, terwijl zonne-energie een bijdrage kan leveren aan de duurzame opwekking van deze benodigde energie: een mooie combinatie, met voordelen voor elektrisch rijder, bedrijf én milieu! In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), schreef EVConsult in samenwerking met Eversheds en DDK de brochure “Duurzaam laden op de zon”.
De brochure gaat in op de belangrijkste zaken omtrent technische, organisatorische en praktische zaken. Het uitgangspunt is een situatie waarbij zonnepanelen en laadpunten achter de bestaande netaansluiting kunnen worden aangesloten en de laadpunten in de semi-publieke ruimte (bijv. achter een slagboom, of op een publiek toegankelijk privaat terrein) en beschikbaar zijn voor zowel werknemers als bezoekers. Vragen als: “hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor het laden van een elektrische auto?” en “maakt het uit of ik eigenaar of huurder ben van een pand” worden in de brochure beantwoord.
Duurzaam laden op de zon is niet alleen goed voor het milieu, het kan ook leiden tot lagere kosten voor het laden van het voertuig en versnelde terugverdientijd van de zonnepanelen! Zeker wanneer het wordt gecombineerd met (toekomstige) ontwikkelingen als bi-directioneel laden, waarbij zonne-energie tijdelijk wordt opgeslagen in de accu, om het later weer te gebruiken als de stroom van het publieke stroomnet duurder is.
Onze conclusie over zonnepanelen en elektrische auto’s? Een logische combinatie!
Deel deze pagina