Duurzaam taxivervoer in West-Brabant

30-01-2018

Met Pitpoint en EVConsult vooruit naar een duurzame vervoersvloot

bron: pitpoint.nl

Regio West-Brabant (RWB) is verantwoordelijk voor het regionale taxivervoer in haar gebied. RWB erkent het belang van duurzaam vervoer. Voor haar reden om de mogelijkheden voor elektrisch rijden door haar vaste vervoerder PZN nader te onderzoeken. RWB schakelde de hulp in van PitPoint en EVConsult, om te bekijken of er groen licht is voor een meer duurzame vloot voor regiotaxivervoer. Een praktijkcase over de route naar duurzaam vervoer bij RWB.

Wat betekent een overstap naar elektrisch vervoer?

Matthijs Gardeniers is senior beleidsmedewerker Kleinschalig Collectief Vervoer bij Regio West-Brabant. Hij blikt terug op de samenwerking met PitPoint: “Als het gaat om taxivervoer in de regio, verkennen we graag de mogelijkheden om bij te dragen aan een beter milieu. Onze vaste vervoerder een overstap laten maken op elektrisch vervoer klinkt daarbij als een interessante optie. Maar wat zijn bijvoorbeeld de technische vereisten, de kosten en de verschillen in CO2-uitstoot? En hoe gaan we om met het feit dat de snel-laders voor elektrisch vervoer openbaar zijn en vervolgens vaak bezet blijken? En zijn er wel elektrische taxibusjes die kosten-efficiënt kunnen rijden?”

Lees hier het hele artikel

Wilt u meer weten over duurzaam vervoer bij RWB, neem dan contact op met Roland Steinmetz, r.steinmetz@evconsult.nl of bel +31 6 52 66 30 32

 

Deel deze pagina