De race om het duurzaamste elektrische voertuig

08-06-2018

EVConsult sponsor van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem voor de Eco-Marathon

In juli van dit jaar gaan 16 leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Haarlem naar Londen om deel te nemen aan de Eco-Marathon. Ze hebben het afgelopen jaar met een multidisciplinair team gebouwd aan een volledig elektrisch voertuig dat zo zuinig en duurzaam mogelijk is. Om te winnen moeten 10 ronden met een zo laag mogelijk energieverbruik worden afgelegd.

De scholieren uit Haarlem doen vooral mee met de Eco-Marathon om meer te leren over Elektrisch Vervoer, techniek en design. Ondanks dat technische universiteiten uit heel Europa – met een groot budget en veel meer kennis – tot de tegenstanders behoren, gaat TeamSGH met goede moed naar London. Het grote doel is om te leren van deze uitdaging en om in ieder geval zo goed mogelijk te scoren.

EVConsult faciliteert bedrijven en overheden in de transitie naar elektrisch vervoer en steunt TeamSGH op weg naar de marathon in Londen. Dat deze middelbare scholieren zich op zo’n jonge leeftijd al bezighouden met Elektrisch Vervoer en techniek is zeer te bewonderen. Het past ook goed bij onze eigen doelstelling; met innovatieve elektrische vervoersoplossingen streven wij als experts ernaar het geloof in EV en in een wereld van zero emissie te vergroten. Wij zijn ervan overtuigd dat TeamSGH in de toekomst het verschil zal maken!

Bekijk hier de website van TeamSHG.

Wilt u meer weten over de Eco-Marathon? Neem dan contact op Laurens van Mourik, l.vanmourik@evconsult.nl

Deel deze pagina