De Kop Werkt!

08-06-2018

Innovatief vervoer in de Kop van Noord-Holland

De kop werkt

Auteur: Bram Leusink

Het bedrijventerrein Agriport A7 in Noord-Holland is volop in ontwikkeling; er vestigen zich steeds meer bedrijven waardoor de bereikbaarheid een urgent thema wordt. Met de auto is het terrein voor de huidige 4.000 medewerkers goed bereikbaar. Maar voor mensen zonder auto of bezoekers die met het openbaar vervoer willen reizen, zijn de mogelijkheden beperkt.

Vanuit de samenwerkingsorganisatie ‘De Kop Werkt!’, waarin zowel gemeenten uit de Kop van Noord-Holland als de provincie en Rijkswaterstaat plaats hebben genomen, kwam de vraag of EVConsult een haalbaarheidsstudie wilde uitvoeren. In deze studie is gekeken naar de toekomstig verwachte mobiliteit naar én op het terrein.

EVConsult is aan de slag gegaan met een studie naar de haalbaarheid en de mogelijkheden voor het opzetten van innovatieve vervoerssystemen die de bereikbaarheid van het terrein kunnen verbeteren. Bereikbaarheid is echter niet de enige uitdaging. Er is met name ook gezocht naar een vervoerssysteem dat het terrein duurzamer kan maken. Een uitdagende vraag die bij ons past en die wij met beide handen hebben aangrepen!

“Wij zijn tevreden met de aanpak die EVConsult heeft gebruikt en het resultaat dat is opgeleverd. Dit biedt concrete handvatten voor een vervolgtraject. EVConsult heeft zich laten zien als een opdrachtnemer die niet slechts de offerte uitvoert, maar proactief meedenkt vanuit het gewenste resultaat en daar ook gedurende de opdracht flexibel op bijstuurt.”

Antoon Groot – De Kop Werkt!

Door eerst het gebied, het bereikbaarheidsprofiel en het mobiliteitsprofiel van de huidige medewerkers in kaart te brengen, ontstond een goed beeld van de mogelijkheden. Om de lokale mobiliteitsbehoefte in kaart te brengen, hebben we deze informatie verrijkt met de ervaringen en behoeftes van werkgevers die op het terrein gevestigd zijn. Uit de gesprekken met hen bleek onder andere dat de slechte bereikbaarheid met name problemen opleverde met het aantrekken van stagiairs en jong personeel. Daarnaast zijn er interviews afgenomen met experts op het gebied van doelgroepenvervoer, om te zien hoe deze partijen elkaar kunnen aanvullen en versterken.

Op basis van de verzamelde informatie, is een viertal scenario’s uitgewerkt en aanbevelingen gedaan. Hierin hebben we de rollen en taken van verschillende stakeholders beschreven, waardoor De Kop Werkt! met concrete acties verder kan.

Wilt u meer weten over innovatieve vervoerssystemen of over het project “De Kop Werkt”?
Neem dan contact op met Bram Leusink, b.leusink@evconsult.nl

Of vul onderstaand formulier in, u ontvangt spoedig onze reactie!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Deel deze pagina