Chantal de Graaf en Emma van Bree aan de slag bij EVConsult

14-12-2017

Via: consultancy.nl

Duurzaamheidsadviseur EVConsult heeft twee talentvolle vrouwelijke consultants toegevoegd aan haar team. Zowel Chantal de Graaf als Emma van Bree komen van buiten de adviesbranche en gaan zich richten op vraagstukken op het gebied van duurzame mobiliteit en energie.

Emma van Bree is in september gestart als Medior Consultant en heeft een achtergrond in sociale en culturele wetenschappen met een specialisatie in klimaatstudies. Na afronding van haar master in Environment and Resource Management aan de Vrije Universiteit Amsterdam, begon ze haar carrière bij netbeheerder Alliander als Management Trainee. Daar mocht ze al snel steeds complexere projecten op het gebied van duurzaamheid, strategie en innovatie begeleiden, uiteindelijk in de rol van Projectleider & Business Development Manager binnen verschillende afdelingen van Alliander. Recentelijk maakte Emma de overstap naar adviesbureau EVConsult vanwege de wens om een “actieve rol te spelen” bij de realisatie van elektrisch vervoer en de inpassing hiervan in het energiesysteem. Op die manier wil Van Bree een positieve impact leveren aan een duurzamere wereld, waar innovatie een belangrijke rol in speelt. 

EVConsult, dat zich richt op de transitie naar duurzame mobiliteit en energie, zal profiteren van Van Bree’s kennis van het gehele energielandschap en de ontwikkelingen hierin. Ook haar politieke kennis en ervaringen en internationale achtergrond zijn van grote toegevoegde waarde voor het duurzaamheidsadviesbureau uit Amsterdam. “EVConsult kan deze kennis inzetten om zowel nationaal als internationaal overheden en bedrijven te helpen bij het versnellen van de transitie naar 100% zero emissie mobiliteit”, laat EVConsult weten.

Chantal de Graaf heeft een bedrijfskundige en juridische achtergrond. Na het met succes afronden van haar master Internationaal Recht aan de Universiteit van Amsterdam, begon De Graaf haar loopbaan bij De Brauw Blackstone Westbroek als advocaat. In haar laatste rol als Senior Associate heeft De Graaf nationale en internationale bedrijven en instanties geadviseerd over diverse vraagstukken en heeft ze op hoog niveau strategische opdrachten uitgevoerd.

Ook De Graaf maakte recentelijk de overstap naar EVConsult, waar ook zij als Medior Consultant aan de slag is gegaan. Haar besluit werd ingegeven door haar drive om “in een innovatieve omgeving te werken” en een rol te spelen op het gebied van duurzame ontwikkeling.

Roland Steinmetz, oprichter van EVConsult, zegt in een reactie op de versterking door de twee nieuwe adviseurs: “We zien de adviesmarkt voor duurzame mobiliteit groeien met als gevolg een grote vraag naar onze kennis en expertise. Tegelijkertijd verbreden wij ons vanuit onze kracht op het gebied van elektrisch vervoer naar duurzame energie en smart mobility, twee transities die elektrisch vervoer versterken en een vergelijkbare groeicurve doormaken. Om die reden versterken we ons team en met succes – we zijn verheugd met de toevoeging van Chantal en Emma. Met hun ervaring van buiten verrijken ze ons team van experts op het gebied van duurzame mobiliteit en energie.”

Deel deze pagina