Tweeënvijftig extra snelladers voor Amsterdam

28-03-2018

Snelladers

De gemeente Amsterdam investeert de komende jaren fors in het openbare snellaadnetwerk in de hoofdstad. Vanaf 2018 komen er 52 snelladers bij. Het snellaadnetwerk groeit hiermee van 13 naar 65 snelladers. De gemeente versnelt door deze uitbreiding de transitie naar grootschalig elektrisch vervoer. De nieuwe snelladers komen onder andere op de locaties Europaboulevard, Pauwenpad, Tijnmuiden en de Overschiestraat.

Met deze uitbreiding van haar snellaadnetwerk geeft de gemeente een flinke duw in de rug van de taxisector, die nu meer garantie heeft dat ze de dagelijkse ritten met hetzelfde gemak kan blijven doen. Daarnaast moet ook de exploitant van de snellader (C.P.O.) voldoende vrijheid krijgen om een goed werkend businessmodel te laten draaien.

EVConsult heeft veel ervaring met zowel de technische als de beleidsmatige kant van het stimuleren en faciliteren van de energietransitie in de taxisector en heeft de gemeente begeleid in deze aanbesteding.

Wethouder Duurzaamheid Abdeluheb Choho: ‘Schone lucht en schoon vervoer zijn van groot belang voor de stad. In 2025 moet er zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer door de stad rijden. Dit zorgt voor een betere luchtkwaliteit en daarmee voor een betere gezondheid van alle Amsterdammers. Het is daarom van belang om een goed openbaar snellaadnetwerk te hebben.’

Lees hier het hele artikel.

Bron: www.amsterdam.nl

Zie ook het artikel van nederlandelektrisch.nl

Deel deze pagina