Ecostars oplaadpunt 9 copyInductieladen

Voor de gemeente Rotterdam organiseert EVConsult een pilot rondom het inductief opladen van personenauto’s. EVConsult betrok partners als stichting E-laad en de TU Eindhoven om leerdoelen rondom standaardisatie en technische specificaties te waarborgen.
IMG_4039 VeenendaalAanbesteding 8.000 laadpunten in 70 gemeenten en provincies

EVConsult is vanaf de start betrokken geweest bij de aanbestedingen en uitrol van laadpunten voor EV's. De scope van de aanbestedingen was levering, installatie, beheer en onderhoud, stroomleverantie en aanverwante dienstverlening.
TOPSHOT - To go with India-environment-pollution,FOCUS by Trudy Harris In this photograph taken on December 18, 2015, Indian commuters travel on a polluted road near a bus terminus in the Anand Vihar District of New Delhi.  Anger and alarm are rapidly rising throughout sprawling New Delhi over the air quality that the World Health Organization (WHO) has ranked the most hazardous on the planet.  AFP PHOTO / CHANDAN KHANNA / AFP / Chandan KhannaCHANDAN KHANNA/AFP/Getty Images Zero emissie strategie in Delhi

EVConsult heeft voor de stad Delhi workshops georganiseerd over Alternative Fuel Strategies, met een focus op elektrisch rijden. Met experts uit China, Amerika en Europa zijn de best practices uit Europa gepresenteerd aan een brede groep stakeholders.
Bhutan-nieuwsbriefElektrisch vervoer draagt bij aan bruto nationaal geluk Bhutan

De Wereld Bank heeft EVConsult gevraagd te helpen met de introductie van elektrisch vervoer in Bhutan. De prachtige combinatie van duurzame energie en elektrisch vervoer draagt bij aan het Bruto Nationaal Geluk van het land.
Doelgroepen refDuurzamer doelgroepenvervoer Arnhem-Nijmegen

EVConsult verkent in samenwerking met Erik van der Staak Business Logics en Significant de mogelijkheden voor verduurzaming van doelgroepenvervoer in de regio Arnhem en Nijmegen.
smart-gridElektrisch vervoer en slim laden

Een grote buitenlandse energiepartij wil uitgebreide kennis opdoen over de ontwikkeling van elektrisch vervoer. Hiervoor worden in verschillende landen pilots voorbereid. EVConsult is via strategisch advieskantoor Cleanreturns aangetrokken om de Nederlandse EV-markt in kaart te brengen.
THB_OplaadpuntStrategie laaddienstverlening

Een grote internationale autofabrikant overweegt om elektrische voertuigen op de markt te brengen. EVConsult heeft in samenwerking met een Engels partnerkantoor van EEMCG de strategie ontwikkeld voor laaddienstverlening. De gehele Europese en Amerikaanse markt is gebenchmarkt.
Vexpan.nlBest practices EV markt energiebedrijf

In samenwerking met het Engelse kantoor Cleanreturns zijn de wereldwijde best practices verzameld over de mogelijke rol van een Aziatisch energiebedrijf in elektrisch vervoer. De kritische succesfactoren zijn gecombineerd met de unieke karakteristieken van het energiebedrijf.
LaaddienstverleningInvoering betalen voor openbaar laden

EVConsult heeft voor de nationale taskforce een advies opgesteld hoe het betalen op publieke laadpunten kan worden gereguleerd. De aanbevelingen zijn overgenomen in de aanbestedingen van de gemeente Utrecht en Rotterdam.
snelladerANWB realisatie snelladers

EVConsult heeft voor de ANWB het gehele traject omtrent de introductie van snelladen begeleid van marktverkenning, aanbesteding, gunning en realisatie van de snelladers. EVConsult heeft hiervoor een projectteam met verschillende disciplines binnen de ANWB geleid.
schuberg-fisker_160x120_scaled_cropp1-150x120EV-Overstapservice: meer dan 50 organisaties en 500 voertuigen

ICT bedrijf Schuberg Philis focust op duurzame mobiliteit voor zijn medewerkers. Het zelfde geldt voor de Nederlandse Spoorwegen, de gemeente Utrecht en vele andere organisaties die EVConsult hielp de mobiliteit te vergroenen.
chinaLaadnetwerk Automotive China

EVConsult heeft in opdracht van een grote internationale autofabrikant een (snel)laadnetwerk aan de Oostkust van China ontworpen. In samenwerking met een lokale partner is de groei van de EV markt en behoefte aan een laadnetwerk geprognotiseerd tot 2020.
Eigen terreinBrochure oplaadpunten op terrein VVE

Speciaal voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) die te maken krijgen met de aanleg van een oplaadpunt voor een elektrische auto op hun VvE-terrein, heeft EVConsult samen met de Advocaten van van Riet en ontwerpbureau DDK een brochure ontwikkeld.
Berlijn 7Kennisoverdracht en verdienpotentieel in Duitsland

Het programma 'e-Mobility von Amsterdam nach Berlin’ biedt de mogelijkheid om kansen te benutten in de Duitse markt omtrent EV’s, slimme netten en oplaadinfrastructuur. EVConsult is een van de kennispartners in het programma..
EV in 20 vragenMinisterie ELI: Startgids Elektrisch rijden voor bedrijven

EVConsult is initiator van de Startgids Elektrisch Rijden voor bedrijven waarin in 20 vragen wordt uitgelegd wat de voordelen zijn van elektrisch rijden en hoe dit binnen een bedrijf gerealiseerd kan worden.
stlucas-laadinfraLaadinfra St Lucas Andreas Ziekenhuis

De vraag naar laadpunten op “semipublieke” parkeerlocaties neemt toe. Steeds meer bedrijven en instellingen zetten laadpunten neer voor de eigen klanten en medewerkers. Zo ook bij het St Lucas Andreas, een vooraanstaand topklinisch ziekenhuis in Amsterdam.
EbusRekenmodel duurzame bussen

EVConsult heeft in samenwerking met Significant voor de Stadsregio Rotterdam Total Cost of Ownership berekeningen gemaakt om de kosten van verschillende duurzame varianten bussen zoals waterstof-, elektrische- en groen gas bussen inzichtelijk te krijgen.
saupload_wattstation_smart_evPON automobielen - advies laadinfrastructuur

EVConsult heeft een advies opgesteld over de ontwikkeling van de waardeketen elektrisch rijden en de rol van de automobielindustrie. Het advies ging over de organisatie van laadpunten, zowel op het vlak van techniek, functionaliteit, smart charging, als organisatie.
geeft-elektrischKetenoptimalisatie Laadinfrastructuur

Het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL) heeft EVConsult gevraagd om het Aanvraag en Realisatieproces voor openbare laadpalen in kaart te brengen om inzicht te verkrijgen in de informatie-uitwisseling tussen de stappen van alle bij dit proces betrokken partijen.
oplaadpunt_stekkerTussenevaluatie Proeftuinen hybride en elektrisch rijden

In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft EVConsult in samenwerking met Policy Research Corporation een tussenevaluatie geschreven van de negen nationale proeftuinen elektrisch rijden.